Dolaba 1 TL koymadan evden çıkmayın! Akşam döndüğünüzde kontrol etmeden yemeyin! Tam bir zehir...

Dolaba 1 TL koymadan evden çıkmayın! Akşam döndüğünüzde kontrol etmeden yemeyin! Tam bir zehir...

Günlük hayatı kolaylaştırmak için evde bulunan birçok farklı teknolojik alet bulunmaktadır. İçlerinde en önemlisi ise yiyeceklerin depolandığı buzdolabıdır. Yurt dışında sıklıkla uygulanan para yöntemi büyük bir tehlikenin önüne geçiyor. Buzdolabına 1 TL koymadan sakın dışarı çıkmayın. İşte tüm detaylar…

Yaşantımızı kolaylaştıran pratik bilgiler zaman zaman hayatımızda kurtarmaktadır. Buzdolaplarında oluşabilecek problemlere karşı önlem almak için mutlaka içerisinde 1 TL koyunuz. Peki, 1 TL ne işe yarıyor? İşte tüm detaylar…

DOLABINIZA MUTLAKA 1 TL EKLEYİN

Hayatımızı kurtaran teknolojik cihazlar arasında yer alan buzdolabı zaman zaman tehlike haline de dönüşebiliyor. Yiyeceklerin uzun ömürlü olması için kullandığımız buzdolaplarında oluşabilecek sorunlar yiyeceklerin ömrünü de kısaltıyor. Uzmanlar “ 1 TL koymadan sakın çıkmayın” uyarısında bulundu. Özellikle uzun süre ya da birkaç gün boyunca eve gelmeyecekseniz bu yöntemi kesinlikle uygulamanız gerekiyor.

dolaba-para-koymak.jpg

Yiyeceklerin sağlığını kontrol etmek için pratik bir yöntem olan para yöntemini mutlaka denemeniz gerekiyor. Bir kase içerisinde dolu su koyduktan sonra bunun derin dondurucu kısmında buz tutmasını sağlayınız. Ardından buz tutan kasenin üzerine 1 TL yerleştiriniz.

Üzerinde para bulunan kaseyi dolabın derin dondurucu kısmına yerleştiriniz. Eve dönüş yaptığımızda eğer 1 TL üstte durmaya devam ediyorsa hiçbir sıkıntı olmadığını anlayabilirsiniz. Ancak 1 TL'nin altı düşmesi demek ürünlerinde bozulması demektir. 1 TL'nin altı düşmesi durumunda elektriklerin kesildiğini ve buzdolabında bulunan yiyeceklerin kesilen elektrik nedeniyle eridiğini daha sonra ise yeniden donduğunu anlayabilirsiniz.

buzdolabi-yiyecek.jpg

Yiyeceklerin eridikten sonra tekrar dondurulması sağlık açısından oldukça tehlikeli bir durumdur. Ürünler bozulmuş olabileceği gibi zehir etkisi de yaratmaktadır. Özellikle uzun yolculuğa çıkmadan önce bu yöntemi uygulayarak yiyeceklerinizin sağlığını kontrol edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN