Dolar kurunda akıllara zarar tahmin! Ünlü ekonomist açıkladı: Dolar 49 gün sonra o rakam olacak!

Dolar kurunda akıllara zarar tahmin! Ünlü ekonomist açıkladı: Dolar 49 gün sonra o rakam olacak!

Mert Başaran'dan dolar sahiplerini ilgilendiren haber geldi. Dolar kuru ne kadar artacak? İşte detaylar...

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran, dolar ile ilgili yaptığı önemli açıklamalara yenisini ekledi. Uzman isim yaptığı açıklamada dolar kurunun enflasyon oranına göre artmasının ekonomi için çok önemli bir gelişme olduğunu açıkladı.

Başaran, dolar kurunun seçim gününe dek az az artması gerektiğini dile getirdi. Ekonomiye katkı sağlaması için bu artışa izin verilmesi gerektiğini söyleyen Başara, 50 gün sonra doların 20 lira seviyelerinde görüleceğini açıkladı.

dolar

Ülkemizdeki dolar grafiğinin zor olacağını, bunun doların baskı altında olduğu anlamına geleceğini söyleyen uzman isim, "Doların enflasyon oranında artmadığı dönemlerde sıkıntı oluyor. Dolar aynı deprem gibi bir yerde patlayabilir. Biz doları bu şekilde böyle tutmaya devam edersek birden patlayabilir. Doların yavaş yavaş artmasına izin vermeliyiz. Seçimden sonra artık doların 25-26 TL seviyelere gelmesi muhtemel. Seçime kadar bence 19.30 TL civarı gireriz. Seçimi kim kazanırsa kazansın doların yavaş yavaş artmasına izin vermek zorundayız. Kur maalesef önemlidir. İnşallah olmaz ama tedbirli olalım. Ekonominin ayakta kalması için doların yavaş yavaş artmasını sağlamalıyız" açıklamalarında bulundu.

Dolar kurunda yaşanan güncel gelişmeler, milyonlarca yatırımcı tarafından ilgiyle takip edilmekte. Dolar kuru ABD Merkez Bankası tarafından verilen faiz kararının ardından düştü. Dolar endeksi 102,780 bandında hareket ederken dolar/TL kuru alış fiyatı 19,34 lira, satış fiyatı ise 19,36 liradan işlem görmeye başladı. Aynı süre zarfında euro/TL kuru ise 20,78 lira, satış fiyatı ise 20,84 liradan işleme alınmakta. Euro dolar paritesi bugün yüzde 0,01 yükselişle 1,0764 çizgisinde görülmekte.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN