Dolar ve Bitcoin'de zelzele! İslam Memiş 19 TL'yi delip geçen dolar için yeni seviyeyi duyurdu: İşte beklenen tarih

Dolar ve Bitcoin'de zelzele! İslam Memiş 19 TL'yi delip geçen dolar için yeni seviyeyi duyurdu: İşte beklenen tarih

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Piyasalar kritik haftaya girdi, dikkat!"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Piyasalar kritik haftaya girdi, dikkat!" başlıklı son yazısında para piyasalarında önümüzdeki dönemde yaşanacak gelişmelere ilişkin öngörülerini paylaştı. Memiş'e göre piyasalar Çarşamba akşamı yön verecek. Merkez bankası kararları ve küresel gelişmelerin yarattığı belirsizlik ortamında beklemeyi ve kâr satışlarına karşı temkinli olmayı öneriyor. Memiş yükselişin yeni başladığına inanıyor ve kademeli alım fırsatları öneriyor.

Faiz kararları ve merkez bankası açıklamaları küresel piyasaları etkileyecek

Memiş, bu haftanın dünya para piyasaları açısından kritik olduğunu vurguladı. ABD Merkez Bankası (Fed), İngiltere Merkez Bankası (BoJ) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararları ve açıklamaları yakından takip edilecek. Ayrıca Avrupa ve ABD'de PMI verileri açıklanacak ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde bir konuşma yapacak.

Fed ve TCMB'nin faiz kararlarının olası sonuçları

Memiş, hem Fed'in hem de TCMB'nin faiz kararlarının para piyasaları üzerindeki etkisine dikkat çekti. Her iki merkez bankasının da ABD'deki banka iflasları ve Türkiye'deki deprem maliyetleri ile kritik bir dönemde karar vereceğini belirtti. Memiş, TCMB'nin yıl içinde faiz indirimine gidebileceğini ancak mevcut koşullar nedeniyle birkaç ay beklemeyi tercih edebileceğini öngördü. Ayrıca TCMB'nin faiz indirimine gitme ya da pas geçme ihtimalinin % 50 olduğunu belirtti. Aynı şekilde Fed'in de faizleri 25 baz puan artırması ya da pas geçmesi % 50 ihtimal.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,

Dolar kurunun 19 TL'yi aşacağı öngörüsü

Memiş, 19 TL'yi aşan dolar kuru için yeni tahminini paylaştı. Ekranlarda 18,90-19,05 TL, serbest piyasalarda ise 19,20-19,30 TL aralığını takip edecek. Ayrıca orta vadede 24-25 liralık bir kur öngörüsünde bulundu.

Diğer piyasalar için tahminler

BIST 100 için 4950-5350 puan aralığını takip edecek.

EUR/USD için 1,0580-1,0780 aralığını takip edecek. Düşüşler, kalıcı olmayacak.

ONS ALTIN (xau/usd); 1960-2030 dolar aralığını takip edecek. Yıl içinde 2350 dolar seviyesi öngörülüyor.

GRAM ALTIN ekranlarda 1170-1260 TL, serbest piyasalarda ise 1190-1280 TL aralığını takip edecek.

ONS GÜMÜŞ (xag/usd) için destek seviyesi olarak 22 dolar seviyesini, direnç seviyesi için ise 23,25 dolar seviyesini takip edecek.

GRAM gümüş ise ekranlarda 13,50-14,20 TL, serbest piyasalarda ise 14-15 TL aralığını takip edecek. Yükselişte ilk hedef seviyenin 16 TL olmasını öngörüyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN