Domatesi buzdolabında saklayanlar büyük yanılgı içinde! Meğer en büyük doğru bilinen yanlışmış, bakın neden...

Domatesi buzdolabında saklayanlar büyük yanılgı içinde! Meğer en büyük doğru bilinen yanlışmış, bakın neden...

Domatesleri satın alır almaz onları direkt buzdolabına koyarız. Böylece domatesleri, uzunca süre taze tutacağımızı zannederiz. Eğer siz de böyle yapıyorsanız domatesleri buzdolabına koymadan önce tekrar düşünmelisiniz. Peki, buzdolabına domates konur mu? Domates buzdolabında kaç gün dayanır? İşte, domatesi doğru saklama yöntemi...

Sağlıklı yaşam için besinler kadar onları nasıl tükettiğimiz de oldukça önemli. Bazı besinlerin tazeliğini koruması için onları buzdolabında saklarız. Domatesin ömrünü uzatmak ve günlerce aynı tazelikte korumak için de onları genellikle buzdolabında muhafaza ederiz.

Fakat domates, buzdolabında muhafaza edilmemesi gereken besinler arasında yer alıyor. Domateslerin lezzetini kalitesini ve tazeliğini yitirmemesi için onları direkt buzdolabına koysak da bu durum pek çok zararı beraberinde getirir.

DOMATES BUZDOLABINDA MI SAKLANIR DIŞARIDA MI?

Buzdolabında muhafaza edilen domates, soğuk havayla karşı karşıya kaldığında tüm lezzetini kaybeder. Buzdolabındaki domates çabucak bir süre içinde yumuşar ve aynı zamanda küflenir. Domatesin dış yüzeyi zamanla buruşur ve içe doğru çürür.

Buzdolabındaki domatesler hem lezzetini hem de dokusunu kaybeder. Pazardan veya marketten aldığınız tazecik olgun domatesleri buzdolabında muhafaza ederseniz hem lezzetinden hem de kalitesinden yoksun kalmış olursunuz. Bu nedenle olgunlaşmış domatesleri oda sıcaklığında saklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN