Dul erkeklerle ilgili şoke eden bulgu! Eşini kaybeden erkeklerin yüzde 70'i bir yıl içinde...

Dul erkeklerle ilgili şoke eden bulgu! Eşini kaybeden erkeklerin yüzde 70'i bir yıl içinde...

Eşini kaybeden erkeklerin ve kadınlar hakkında yapılan bir araştırma ilginç bir gerçeği ortaya koydu. İncelenen istatistiki verilere göre eşini kaybeden erkekler uzun yaşamıyor. Kadınlarda bu oran gözle görülür derecede düşükken erkeklerin dul kaldıklarında bir yıl içinde vefat etme riski çok daha yüksek...


Danimarka'da yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre eşini kaybetmek kadınlardan çok erkekleri etkiliyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre eşini kaybeden erkeklerin yüzde 70'i 1 yıl içinde hayatını kaybediyor.

Kadınlarda ise bu oran çok daha düşük. Eşini kaybeden kadınların sadece yüzde 27'si 1 yıl içinde hayatını kaybediyor.

yasliadam.jpg

DUL KALAN ERKEKLER UZUN YAŞAMIYOR

Medical Xpress internet sitesinde yer alan habere göre, araştırma sonuçları yaşları 65 ila 69 arasında değişen dul erkeklerin eşinden bir yıl sonra ölme oranının yüzde 70 olduğunu gösteriyor.

65 yaş ve üzeri yaklaşık 925 bin Danimarkalı üzerinde yapılan araştırmaya göre dul kadınların ise sadece yüzde 27 oranında bu riski taşıdığı gözlemlendi.

yaslii.jpg

NEDENİ ERKEKLERİN EŞLERİNDEN BAKIM GÖRÜYOR OLMASI OLABİLİR

Kopenhag Üniversitesi Kamu Sağlığı Bölümünde araştırmalar yürüten Alexandros Katsiferis, bu farkın neden kaynaklandığına dair kesin bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Katsiferis, erkeklerin eşleri tarafından fiziksel ve duygusal bakım görmelerinin sonucu olarak sağlık durumlarının da büyük oranda eşlerini sağlığına bağlı olabileceğine ve eşini kaybeden bir erkeğin bu yüzden bir tür "çöküş" yaşayabileceğine dikkat çekti.

yasli-para.jpg

ERKEKLER SAĞLIK HARCAMALARINI ARTIRIYOR

Araştırma hayatta kalan eşlerin dul kalmaları sonrası üç yıl içinde sağlık hizmetlerine harcadıkları paranın miktarına da odaklandı.

"PLOS ONE" dergisinde yayımlanana bulgulara göre her iki cinsiyette de eşini kaybetmenin ardından sağlık harcamalarında genel bir artış görülüyor olsa da erkeklerin bu alanda yaptığı harcamalarının daha fazla arttığı görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN