Dünyada bardak bardak tüketilen Türkiye'de elinin tersiyle itilen şifa! Bolca var ama kimse değerini bilmiyor!

Dünyada bardak bardak tüketilen Türkiye'de elinin tersiyle itilen şifa! Bolca var ama kimse değerini bilmiyor!

Dünyanın pek çok farklı noktasında şifa niyetine tüketilen o ürün Türkiye'de bol miktarda bulunmasına rağmen herkes tarafından elinin tersiyle itiliyor. Besin değeri açısından oldukça zengin olan bu ürün sağlık açısından da birçok farklı etki sağlıyor. Gıda ürününden kozmetik ürününe kadar pek çok farklı alanda kullanılıyor. İşte tüm detaylar…

Besin değeri açısından oldukça zengin ve sağlık açısından birçok fayda sağlayan keçi sütü sindirim sistemini desteklemektedir. Laktoz duyarlılığı bulunan ya da inek sütünü sindirmekte zorlanan kişilerin tercihi de keçi sütünden yana oluyor. Lezzeti ve sağlık açısından birçok avantaj sağlayan keçi sütü dünyada birçok farklı noktada sık sık tüketilen süt türevleri arasında yer alıyor. Ancak keçi sütü dünya süt arzının yalnızca %2'lik bir kısmını oluşturmaktadır. Homojenleştirilmesi gerekmediği için daha uygun fiyatlı olan keçi sütü, vitamin, mineral ve besin açısından zengin bir besin değeri ortaya çıkarıyor. Dünya çapında inek sütünden daha çok tercih edilen keçi sütünün faydaları da saymakla bitmiyor. İşte tüm detaylar…

SİNDİRİM SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ

İnek sütüne benzer bir yağ oranına sahip olan keçi sütü, içerisindeki yağ küreciklerinin inek sütüne oranla daha küçük olması sindirimi kolaylaştırmaktadır. Midenizde lor haline dönüşen keçi sütü inek sütünden yapılan lorlara göre daha yumuşak bir dokuda olmaktadır. İnek sütü ile karşılaştırıldığında %10 içeriğindeki lor peynirinin keçi sütünde yalnızca %2 oranında olduğu görülmektedir. Bu durum sindirime yardımcı olurken midede daha az tahrişe neden olmaktadır.

keci-sutu.jpg

KEÇİ SÜTÜ MÜ YOKSA İNEK SÜTÜ MÜ?

Keçi sütünün içerisinde yer alan iki biyoaktif madde yağ asitleri ve oligosakkaritler, vücutta antienflamatuar etkiye sahiptir. Bu nedenle vücutta oluşabilecek iltihaplanmayı azaltmaya yarayan keçi sütü bağışıklık sisteminin performansını da yükseltmektedir.

İnek sütü ve keçi sütüne baktığımızda fincan başına yaklaşık %12 oranında laktoz içeren keçi sütü yoğurda kültürlendiğinde ise daha az bir laktoz değeri sağlamaktadır. Süt ürünleri tüketemeyen laktoz duyarlılığı bulunan kişilerin keçi sütü tüketmesi tavsiye edilmektedir. Bunun yanı sıra keçi sütünün bağırsak florasındaki iyi bakterilerin büyümesine destek sağladığı belirtilirken prebiyotik karbonhidrat içermesi nedeniyle de tercih edilmektedir.

sut-icmek.jpg

VÜCUDUN VİTAMİN KAYNAĞI

Etek üstüne oranla biyolojik olarak daha yararlı olduğu düşünülen keçi sütünün Kalsiyum, magnezyum gibi mineral içeriği de zengindir. Kemik sağlığı için önemli bir yere sahip olan kalsiyumun süt ve süt ürünlerinden karşılandığı belirtilirken keçi sütünde bu oranın daha yüksek olduğu aktarılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN