Duş alırken 3 dakika bunu yapın mucizeye tanık olun! Demir gibi olacaksınız

Duş alırken 3 dakika bunu yapın mucizeye tanık olun! Demir gibi olacaksınız

Sıcak bir duş alıp rahatlayayım dönemi kapanıyor. Banyoda yalnızca 3 dakika bu işlemi uygulayan adeta yeniden doğmuş gibi oluyor. Yalnızca 3 dakikada hayatınızın dönüm noktasını yaşayabilirsiniz. Faydasını bilseniz her gün yapmak için uğraşırsınız. İşte duşta mutlaka uygulanması gereken o yöntem…

Yorgun ve stresli bir günün ardından alınan sıcak bir duş herkese rahatlatır. Şimdiye kadar herkesin doğru bildiği yanlışlar bir kez daha ortaya çıktı. Soğuk duş almanın insan vücudu üzerindeki etkileri bir gün yüzüne çıkıyor. Soğuk duş aldığında gerçekten üşütür müsünüz? İşte duşta mutlaka uygulanması gereken o yöntem…

EN AZ 3 DAKİKA UYGULAYIN

Herkesin soğuk duş aldığında üşüteceğini düşünmesi aslında doğru bilinen yanlışlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Faydasını duyan herkesin şaşırdığı o durum aslında sağlık açısından son derece faydalı bir işlem olarak görülmektedir. Metabolizmasını hızlandırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen hastaların 3 dakikalık soğuk duş yöntemi ile daha sağlıklı ve dinç bir vücuda kavuştuğu kanıtlandı.

dus-almak.jpg

Hastalıklara karşı daha dirençli bir hale gelmenize yardımcı olan soğuk duş yöntemi yalnızca 3 dakikalık bir işlem olarak görülüyor. Rutin olarak sadece 3 dakikanızı ayırarak soğuk duş almanız enfeksiyon riskini %30 azaltmaktadır. Solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bir koruyucu görevi gören bu yöntem ilaçsız bir tedavi olarak görülüyor.

soguk-dus-almak.jpg

Soğuk duş metabolizma hızını arttırması nedeniyle zayıflamak isteyen hastaların da daha kolay bir şekilde zayıflamasına yardımcı olmaktadır. “Soğuk duş hasta eder” görüşünün aksine soğuk duş almak daha sağlıklı ve dinç bir vücuda kavuşmanızı sağlayacaktır. Özellikle Uzak Doğu ve Rusya'da küçük çocuklara bile uygulanan bu yöntem soğuğa karşı daha dirençli olunmasını sağlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN