Ehliyeti olan milyonları ilgilendiriyor! Bunu yapanlar artık 1.979 TL ceza ödeyecek!

Ehliyeti olan milyonları ilgilendiriyor! Bunu yapanlar artık 1.979 TL ceza ödeyecek!

Ehliyet sahibi olan sürücüler için önemli bir bildiri yayınlandı. Bildiride, yeni trafik cezalarının belirlendiği ve sürücülerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Son zamanlarda Türkiye'de trafik cezalarına zam yapıldığına dair haberler sıklıkla gündeme geliyor. Yapılan açıklamalara göre, Yeniden Değerleme Oranı'nın belirlenmesiyle birlikte birçok trafik cezasında artış yaşandı ve bu artışlar sürücülerin cebini oldukça sarsacak düzeyde oldu.

Trafik cezaları netleşirken, kırmızı ışıkta geçme, hız sınırını aşma, emniyet kemeri takmama, alkollü araç kullanma, cep telefonu kullanma gibi birçok ceza için yüksek tutarlar belirlendi. Örneğin, kırmızı ışıkta geçmenin cezası 951 TL'ye, hız sınırını yüzde 30'dan fazla aşmanın cezası ise 4 bin 64 TL'ye yükseldi.

trafik

Alkollü araç kullanmak da oldukça ağır bir cezayla karşılaştı. İlk defa alkollü araç kullanmaktan yakalananlara 4 bin 64 TL, ikinci defa yakalananlara ise 5 bin 96 TL para cezası verilecek.

Ayrıca emniyet kemeri takmamak da ciddi bir para cezasına tabi tutulacak. 2022'de 196 TL olan ceza tutarı, yapılan değerleme oranıyla birlikte 436 TL'ye yükseltildi. KGYS'ler tarafından tespit edilen cep telefonu kullanma cezası ise, 951 TL'ye kadar artış gösterdi.

Drift yapmak gibi bazı trafik suçlarına da oldukça yüksek cezalar belirlendi. Drift atmanın cezası 20 bin 342 TL'ye, uyuşturucu veya uyarıcı madde alarak araç kullanmanın cezası ise 20 bin 977 TL'ye yükseltildi.

Tüm bu ceza artışlarıyla birlikte, sürücülerin trafik kurallarına uymaları ve trafik güvenliğine daha çok önem vermeleri gerekiyor. Aksi takdirde cezaların yüksek tutarları, ciddi maddi kayıplara yol açabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN