Emeklilere can suyu olacak ödeme! O tarihte maaşlara ek 3 bin TL ödenecek: Gözler o tarihte

Emeklilere can suyu olacak ödeme! O tarihte maaşlara ek 3 bin TL ödenecek: Gözler o tarihte

Milyonlarca vatandaş yalnız emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor. Bu kötü ekonomi şartları ve hayat pahalılığı nedeniyle zam yapılmasını bekleyen emekliye ilk müjde ocak ayında geldi. Emekliler şimdi de ikramiyeleri merak ediyor. İkramiyeler artacak mı ? Detaylar haberimizde.

Milyonlarca emekliye güzel haber ocak ayında gelmişti. Yapılan zamlar sonrasında ikramiyeler de merak konusu oldu. Bayramlarda emeklilere verilen ikramiyelerde de artış olması bekleniyor. Konunun ayrıntıları yazımızda.

bayram ikramiyesi

İKRAMİYELERDE ZAM OLACAK MI

Ocak ayında emekli maaşlarına zam yapılması sonrasında en düşük maaş 5.500 TL'ye çıktı. Cumhurbaşkanı açıklamaları sonrasında emekliye verilen bayram ikramiyeleri de artacak mı sorusu gündem oldu. Yetkililerin açıklamaları doğrultusunda Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramında emeklilere verilecek bayram ikramiyesinde zam bekleniyor. Tahminlere göre, seçim öncesinde yani 14 Mayıs öncesinde emekli ikramiyelerine yapılacak zam oranının açıklanacağı düşünülüyor.

bayram ikramiyesi

Emekli bayram ikramiyesinde yüzde 280 oranında zam uygulanacağı tahminleri var. Tahminlere göre ikramiyeler 2.500TL ve 3.000 TL arasında olacak. Bu konunun bu dönemlerde açıklanması beklenen haber, ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin yaşanmasıyla ertelendi. Resmi açıklamalar emekli vatandaşlar tarafından bekleniyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN