En düşük emekli maaşına, bayram ikramiyesine gece yarısı kararı! Az önce kesinleşti: İşte zamlı yeni maaşlar!

En düşük emekli maaşına, bayram ikramiyesine gece yarısı kararı! Az önce kesinleşti: İşte zamlı yeni maaşlar!

Milyonlarca emeklinin gözü Meclis'ten gelecek karara çevrilirken en düşük emekli maaşına zam yapıldığı haberi geldi. En düşük emekli maaşı 7.500 TL olurken ikramiye ödemeleri ise 2 bin TL olarak güncellendi. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen karar üzerine yeni rakamlar göz doldurdu.

TBMM Genel Kurulu'nda 'İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' kabul edilirken düzenlemelere göre muharip gazileri verilen şeref aylığı ile vatani hizmet tertibi maaşlarına sosyal güvence olup olmadığına bakılmadan asgari ücrete yükseltilmesi beklentisi oluştu.

2.961 TL olarak şeref aylığının 8.847 TL'ye çıkarılması hedeflenirken kanun ile yüksek yardı ve üyelerinin maaş ve emekli aylıklarının AYM Başkan ve üyelerinin eşitlenmesi amaçlar arasında yer aldı. 31 Aralık 2012 tarihinden önce işsizlik sigorta fonu üzerinden yapılan yetersiz işsizlik ödeneği tutarının silinmesi üzerinden düzenlemeler yapıldı.

maaşlara ve ikramiyelere zam

Emeklilere yılda iki kere verilen bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramlarında hesaplarda yerini alıyor. Geçtiğimiz sene 1.100 TL olan ikramiye tutarlarına gelen zamlar sonrasında 2000 TL olarak güncellendi.

ARAMA- KURTARMA EKİPLERİNE 'ÜSTÜN MADALYA'

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili yakından ilgilendiren depremde arama kurtarma çalışmalarını sağlayan Türk ve yurt dışından gelenlere üstün madalya verilmesi hedeflendi. Salgın hastalıklarının ortaya çıkmasının önlenmesi için mücadele edilirken zararları giderilmesi için yapılan çalışmalarda fedakarlık, başarı ve yararlılık gösteren TC vatandaşlarına madalya verilmesi için harekete geçildi.

Kamu kuruluşlarında çalışan geçici işçilere kadro verilmesinin önüne geçilirken güvenlik koruyucularının emekli aylıklarında düzenlemeye gidildi. Emekli güvenlik koruyucuları hak sahiplerinin emekli maaşları ise 7.500 TL'ye çıkartıldı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN