Erkan Can'dan kötü haber! Yıllardır gizlediği hastalığını ilk kez açıkladı

Erkan Can'dan kötü haber! Yıllardır gizlediği hastalığını ilk kez açıkladı

Atv'nin reyting rekortmeni dizisi 'Ben Bu Cihana Sığmazam'da "Ekabir Kılıç" karakterine hayat vererek performansıyla dikkatleri üzerine çeken usta oyuncu Erkan Can, hastalığını ilk kez açıkladı. Erkan Can'ın yıllardır gizlediği hastalığı hayranlarını üzüntüye soktu.

FURKAN UZUN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Beyoğlu Metrohan'da düzenlediği 'Metrohan Günlükleri' adlı söyleşiye katılan usta oyuncular Erkan Can ile Güven Kıraç, sanatseverlerin sorularını yanıtlayarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Erkan Can, söyleşide hastalığını ilk kez açıkladı.

Atv ekranlarında izleyiciyle buluşan 'Ben Bu Cihana Sığmazam' adlı dizide "Ekabir Kılıç" karakterine hayat veren ve bir süredir sahnelerden uzak kalan Erkan Can, hayranlarının sorularını yanıtlayarak hastalığını ilk kez açıkladı. Erkan Can ayrıca müjdeli haberi vererek hayranlarını heyecanlandırdı.

Son olarak 'Barut Fıçısı' adlı tiyatro oyununda rol alan usta oyuncu; Cem Davran, Yıldıray Şahinler ve Bahtiyar Engin ile birlikte rol aldığı 'Alevli Günler' adlı oyunun sahnelere geri döneceğini açıkladı.

erkan.jpg

"ALEVLİ GÜNLER' OYUNUNU EYLÜL'DE YENİDEN OYNAYACAĞIZ"

Eylül ayında oyunun yeniden oynanmaya başlanacağını duyuran Erkan Can, "Pandemi girdi tiyatro tarumar oldu. Şimdi yeni bir grubumuz var. Aynı oyunu oynayacağız. Güzel bir oyun. Eylül'de başlayacağız. Farklı kadroyla oynayacağız." ifadelerini kullandı.

"GEMİDE'NİN YAZILMASINDA TUZUMUZ VAR"

1998 yılında izleyiciyle buluşan 'Gemide' filmi hakkında da açıklamalarda bulunan Erkan Can, filmin senaryosunun yazılması sürecinde rol aldığını vurgulayarak "Hepsini biz yazdık. Gemide sohbetlerden çıktı. Gemide filminin yazılmasında tuzumuz var. Bir oyuncu kendisinden başkasını oynayamaz" dedi.

"KULAKLARIM YÜZDE 50 DUYMUYOR"

Kulağından yaşadığı rahatsızlık hakkında da konuşan Erkan Can, duyma oranının neredeyse yarı yarı yarıya azaldığını vurgulayarak "İki kulağımda da duyma aleti var. Kulaklarım yüzde 45-50 falan duymaz. Belki daha fazla. Şimdi makinelerde de bir arıza, bir şey var. Yankı yaptı o nedenle sizi anlayamadım. Yapıyor çünkü" diye konuştu.

Gemide - Türk Filmi (Restorasyonlu) HD - Dailymotion Video

Blu TV'de izleyiciyle buluşan Behzat Ç. adlı dizide 'Memduh Başgan' karakteriyle hafızalara kazınan Güven Kıraç ise diziye üç bölümlüğüne konuk oyuncu olarak katıldığını ancak daha sonrasında diziye devam edilmesi yönünde karar alındığını açıkladı.

Erdal Beşikçioğlu'nun diziye ara vermek istediğini ve bu nedenle de 2019 yılında dizinin sona erdiğini duyuran Kıraç ayrıca 'Ercüment Çözer' karakteriyle efsaneleşen Nejat İşler'in dizinin ikinci sezonunda da yer almayacağını duyurdu.

'BENZER PROJELERDE OYNAMAK İSTEMİYORUM'

Kıraç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Oyunculuk bir kas gibi. Benim sinema kariyerim Masumiyet ile başladı. O günden bugüne bir projeyi kabul edeceksem bir önce oynadığım karakterin ne kadar daha uzağına gidebilirim onu düşündüm. Birbirine yakın ya da benzer şeyler oynamama gayretine düştüm özetle. Uçlarda bir şey yapma gayretinde oldum. O zaman benim için daha lezzetli oldu. Bir puzzle gibi düşünmek lazım. Behzat Ç. Serdar Akar ile yaptığımız bir çalışmaydı. Behzat Ç.'yi hayatımıza kazandıran Serdar Akar'dır. Serdar Akar ile bir araya geldiğimizde Emrah Serbes'in romanından bahsetmişti. 'Bu romanla ilgileniyorum. Bu romanı televizyona, sinemaya uygun buluyorum. Bundan bir iş çıkar diye düşünüyorum' demişti ve hakikaten projeyi hayata geçirdi.

Behzat Ç: An Ankara Detective Story (2010)

2010 yılında diziye üç bölümlüğüne konuk konuk oyuncu olarak katılmamı rica ettiler. Bu ricayı kırmadım. Sonra ihale üstümüze kaldı. Senaristimiz iyi bir senarist. On küsur yıldır ara ara çeşitli şekillerde hortlayan bir Behzat Ç. efsanesi var. Seyirci çok seviyor. Güzel bir polisiye. Sevilmesinin ana sebeplerinden birisi çay bardağında rakı içen polisler görmemiz. Bunlar çok gerçekçi. Artık samimiyet çağındayız. Yalansız ve doğal olan şeyler bugün için daha karşılık buluyor. Dizinin başarısı bence buradaki samimi bakış açısı.

BEHZAT Ç'NİN İKİNCİ SEZONUNU ERDAL BEŞİKÇİOĞLU İSTEMEDİ

On küsur yıldır diziye çağrılınca gidip vatani görevimi yapıp geliyorum. Keyifle, mutlulukla oynuyorum. Sevdiğim bir karakter. Biraz onu küfürbaz yaptık. Küfrü doğru yerde kullanırsanız samimiyet içerir. Yoksa küfür var, küfür var. Bir küfür edersiniz ortalık buz keser, bir küfür edersiniz herkes güler.2019 yılında Erdal Beşikçioğlu durmak istedi. Diziyi yapmak istemedi. Birkaç sene sonra ise fikrini değiştirdi. 'Tamam yapalım' dedi ve dizi yeniden hayatımıza girdi. İkinci sezon çekimleri için önümüzdeki hafta bir aksilik olmazsa Ankara'ya gideceğiz.

Güven Kıraç: Artık eski performansımızda değiliz - Son Dakika Magazin Haberleri

Ercüment Çözer karakterine Blu TV'de 'Saygı' adında ayrı bir dizi yapıldı. Dolayısıyla 'Ercüment' karakterinin Behzat Ç.'de olmaması daha doğru buldular diye biliyorum. Ercüment Çözer bu sezonda da Behzat Ç.'de olmayacak"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN