Erken emeklilik yolu açıldı! 1261 gün şartına son: Bağkur'lular artık böyle emekli olacak!

Erken emeklilik yolu açıldı! 1261 gün şartına son: Bağkur'lular artık böyle emekli olacak!

EYT yasasının yürürlüğe girmesi sonrasında prim günlerine takılan Bağ Kurlu vatandaş için yeni şartlar belli oldu. Peki prim günleri eşitleniyor mu? Tüm detaylar haberimizde.

Emekli olmak isteyen ancak EYT yasası sonrasında prim gününe takılan vatandaşlar internet üzerinden yeni düzenlemeleri merakla araştırıyor. Peki Bağ Kurlular için yeni prim günü şartları neler? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAĞ KURLULARLA İLGİLİ PRİM GÜNÜ DÜZENLEMESİ

Bağ Kurlu olarak çalışan vatandaşların prim günlerinde yaşanan sorunlar vatandaşın isyan etmesine sebep oluyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından aktarılan haberlere göre konu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bağ Kur ve SSK arasında olan prim günü ile ilgili eşitsizlik sonrasında 9 bin prim günü 1800 gün düşüşle 7 bin 200 güne düşürülecek. Bu durumda Bağ Kurlu vatandaşlar 5 sene erken emekli olma şansı elde edecek. Bağ Kur ve SSK arasında olan prim durumlarının eşitlenmesi ile birlikte yalnızca şirket ortaklarının değil herkesin kapsanması planlanıyor.

Bağ Kur Prim Günleri eşitleniyor

 Bu düzenleme başlangıçta 10 ve altı işçisi olan esnaflar için geçerli olacak. Son düzenlemeyle birlikte SGK sisteminde olan şartların da değişmesi bekleniyor. Son 7 senedir çalışan kişiler en çok hangi sigortadan prim yatırıyorsa emekliliği oradan yapılacak kuralı ortadan kalkacak ve prim günü eşitlemesi gelmiş olacak. Bu düzenleme ile birlikte Bağ Kurlu vatandaşın yaşadığı haksızlıklar ortadan kalkacak. Yapılan haberlere göre 9 bin prim günü ödemesi yapan esnaf kadınlar 7 bin 200 prim günü ödüyor ancak Bağ Kurlu çalışanlar 5 bin 600 günü prim ödeyerek emekli olabiliyor. Bu çalışma sonrasında 9 bin prim günü esnaf için 7 bin 200 güne düşecek ve vatandaş 5 sene erken emeklilik hakkı kazanmış olacak. Ankara Ticaret Odası ile yapılan görüşmeler doğrultusunda verilen kararlara göre Bağ Kurlu vatandaşları kapsayacak bu düzenlemelerin genişletilmesi de bekleniyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN