Espri nasıl yazılır?

Espri nasıl yazılır?

Türkçede yazımı ve okunuşu sıkça yanlış yapılan kelimeler arasında "espri" kelimesi öne çıkmaktadır. Bu kelimenin doğru yazımı konusunda internet üzerinden yaygın araştırmalar yapılmaktadır. Kelimelerin doğru kullanımı, yazımı ve okunuşu önem taşımaktadır.

Espri nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu (TDK) kaynaklarına göre, bu kelimenin doğru yazılışı "Espri" şeklindedir. İnce anlamlı, güldürürken düşündüren cümleler ya da kısa sözler için kullanılan bu kelime, günlük dilde sıkça karşımıza çıkar.

Yanlış Yazım: "Espiri" mi, Doğru Yazım: "Espri" mi?

Türkçede sıkça yanlış yazılan kelimelerden biri olan "espri", özellikle "p" ve "r" harfleri arasında "i" harfinin olup olmaması konusunda karışıklığa sebep olur. Ancak doğru yazılışı "Espri"dir. Zekice düşünülmüş ve ince ayrıntılı şekilde güldüren durumlar için bu kelime tercih edilir.

GÜNLÜK HAYATTA ESPRİ KULLANIMI

Espri kelimesi, günlük dilde çeşitli cümleler içinde kullanılabilir. Örnekler:

"O gerçekten espri yapmaktan duramıyor."
"Ben bu espriye gerçekten hiç gülmedim."

Bu cümleler, espri kelimesinin doğru kullanımını göstermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN