Etsiz Çiğ Köfte Tarifi: Lezzetli ve Sağlıklı Bir Atıştırmalık

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi: Lezzetli ve Sağlıklı Bir Atıştırmalık

Etsiz çiğ köfte, Türk mutfağının en sevilen atıştırmalıklarından biridir. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu tarif, özellikle vejetaryenler için mükemmel bir alternatif sunar. Etsiz çiğ köfte yapmak oldukça kolaydır ve evde yapabileceğiniz harika bir atıştırmalıktır. Bu makalede, etsiz çiğ köfte tarifini adım adım anlatacağım ve size bu nefis atıştırmalığı evinizde nasıl yapabileceğinizi göstereceğim.

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

Etsiz çiğ köfte yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

İç Harcı İçin:

2 su bardağı ince bulgur

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı nar ekşisi

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı nar taneleri

Yarım çay bardağı limon suyu

2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Servis İçin:

Marullar

Roka

Taze soğan

Limon dilimleri

Nar taneleri

Biber turşusu

Tarif

Etsiz çiğ köfte tarifini yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Adım 1: Bulguru Hazırlayın

İnce bulguru derin bir kaseye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Bulgurlar şiştikten sonra, tane tane olana kadar iyice karıştırın.

Adım 2: İç Harcı Hazırlayın

Domates salçası, biber salçası, tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Bu karışımı bulgurun üzerine dökün ve iyice karıştırın. Eğer isterseniz sarımsak, kimyon ve pul biber ekleyebilirsiniz.

Adım 3: Yoğurun ve Dinlendirin

Hazırladığınız iç harcı, bulgur ile iyice yoğurun. Yoğururken elinizi ıslatabilirsiniz, böylece harcın yapışmasını önlersiniz. Yoğurduktan sonra, üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Adım 4: Sunum

Etsiz çiğ köfteyi servis etmeden önce marullar, roka, taze soğan, limon dilimleri, nar taneleri ve biber turşusu ile süsleyebilirsiniz. İsteğinize bağlı olarak ek malzemeler de kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN