Ev hanımlarının bayram günü! Hiç çalışmada emeklilik yolu açıldı: Bunu yapanlar ayda 5.500 TL maaş alacak!

Ev hanımlarının bayram günü! Hiç çalışmada emeklilik yolu açıldı: Bunu yapanlar ayda 5.500 TL maaş alacak!

Ev hanımları emekli olacak! Cumhuriyet Halk Partisi tarafından meclise sunulan yasa teklifi ile ev hanımları emekli olabilecek. Ev hanımlarının emekli olmasını içerek yasa teklifinin detayları haberimizde...

Ev hanımlarının emekli olabilmesi için SGK bağlamında oluşturulan bildirime göre dilekçe verilmesi gerekiyor. 

EV HANIMLARININ EMEKLİLİK HAYALLERİNİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN YENİ BİR YASA ÖNERİSİ!

Son dakika haberi ile SGK, ev hanımlarının hayallerini gerçekleştirmesine izin verecek. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından TBMM’ye sunulan 25 yıl evli kalanlara emeklilik fırsatı sunacak bu yasa kabul edilmedi ancak SGK bağlamında oluşturulan bildirime göre işsiz ev kadınları, emekli olabilmek için dilekçe verebilecek. Emeklilikte en düşük maaş 5.500 TL olacak. 

 

Emeklilik

 

EV HANIMLARI EMEKLİ OLABİLECEK! NASIL BAŞVURULACAK?

Başvurunuz onaylanırsa, emekli maaşı temin edebilirsiniz. Bunun için iki alternatif yer almakta; Birincisi prim ödeme ile ve ikincisi evde üretim yaparak satış yapma alternatifi. Ev hanımları isteğe bağlı olarak poliçe ile de emekli olma ihtimaline sahipler. 25 yıl evli kalanlar için emeklilik başvurusu, yasa onaylanıp resmi gazetede yayınlandıktan sonra SGK üzerinden yapılacaktır. Kişinin sigorta başlangıcına bakılarak emeklilik hesaplaması yapılacak, borçlanma işlemi tamamlanıp ödendikten sonra kişi bir dilekçe ile talepte bulunacak ve talebin ardından emekli aylığı bağlanacaktır. 

 

CHP TARAFINDAN ÖNERİLEN YASA HENÜZ KABUL EDİLMEDİ!

Ev hanımlarının bu değişikliğe kavuşması için Cumhuriyet Halk Partisi tarafından TBMM'ye bir yasa teklifi sundu. Ne yazık ki bu yasa kabul edilmedi ancak bu durum ile birlikte ev hanımlarının bekleyişi devam ediyor. Çıkacak olan yasa ile birlikte ev hanımlarının emekli olma imkanına sahip olacağı öngörülüyor. Umarız ki ev hanımlarının bu imkana yakında kavuşmalarını sağlayacak bir yasa çıkar ve ev hanımlarının hayalleri gerçek olur.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN