Evde ayak bakımı mı olur demeyin! Evinizde bu ayak bakımıyla pediküre gerek kalmayacak

Evde ayak bakımı mı olur demeyin! Evinizde bu ayak bakımıyla pediküre gerek kalmayacak

Ayak bakımı yapmak isteyen birçok kişi soluğu güzellik merkezlerinde alırken bu yöntem ile artık pediküre gitmenize gerek kalmayacak. Sadece 2 malzeme ile kolaylıkla ayak bakımı yapabilirsiniz. İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz ayak maskesi tarifi…

Özellikle kadınlar ayak bakımına özen gösterirken hem sağlık açısından hem de estetik açıdan ayak bakımı önemli bir yere sahiptir. Birçok kişi ayak bakımına gereken önemi vermezken bazıları ise bu duruma fazlasıyla özen göstermektedir. Çatlak ve yorgun ayaklar için iyi gelecek bir maske tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz ayak maskesi tarifi…

AYAK MASKESİ NASIL YAPILIR?

Ayak bakımına önem veren birçok kişi evde uygulayabilecekleri kolay maske tariflerini araştırıyor. Evinizde bulunan sadece 2 malzeme ile ayak bakımınızı yapabilirsiniz. Günümüzde pek çok kişi pedikür yaptırmak için güzellik salonlarına giderken bu durum zaman zaman pahalıya patlayabilmektedir. Gidilen güzellik salonunda kullanılan malzeme fiyatlarına göre alınan ücretler de değişiklik gösterirken para harcamadan evde yapabileceğiniz bir yöntemi sizlerle paylaşıyoruz.

Ayak bakım maskesi için gerekli malzemeler şu şekildedir:

1 litre süt

3 yemek kaşığı kabartma tozu

evde ayak bakımı

Maskenin yapılışı:

İlk önce sütünüz kaynayana kadar ocakta ısıtınız. Daha sonra kaynayan sütü ayaklarınızın sığabileceği büyüklükte ki bir kap içerisine dökünüz.

Sütünüzü içerisine kabartma tozunu ilave ediniz. Kabartma tozunu iyice karıştırdıktan sonra sütün biraz ılımasını bekleyiniz.

Biraz soğuyan süt içerisine ayaklarınızı koyarak 10 dakika boyunca bekletiniz.

Daha sonra ayaklarınızı ılık su ile yıkadıktan sonra kurulayınız. Bu yöntemi haftada birkaç kez yaparak çatlaklardan kurtulurken yumuşak ayaklara da sahip olacak.

Evde bulabileceğiniz kolay malzemeler ile masrafsız bir şekilde ayak bakımınızı yapabilirsiniz. Ayak bakımı hem sağlık açısından hem de estetik açısından önemli bir yere sahiptir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN