Evde bakım maaşı yatan iller listesi güncellendi! TC kimlik numarasını ezbere bilen hemen e-Devlet'e girsin

Evde bakım maaşı yatan iller listesi güncellendi! TC kimlik numarasını ezbere bilen hemen e-Devlet'e girsin

2023 illere göre evde bakım maaşı yatırma çizelgesi

2022 yılında 3.336 TL olan evde bakım maaşı 2023 yılında 4.336 TL'ye yükseltildi. Evde engelli, hasta veya yaşlı yakınlarına bakanlar, maaşların ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Bu bakımdan maaşın hangi illere ve ne zaman yatırıldığı bilgisi önem arz ediyor.

 

Yatırma Takvimi

Evde bakım maaşları düzenli olarak her ayın 15'i ile 31'i arasında yatırılır. Ancak yatırılma tarihi illere göre değişiklik gösteriyor.  21 Mart 2023 itibariyle evde bakım maaşının yatırıldığı iller; İstanbul, İzmir, Tokat, Nevşehir, Bolu, Kocaeli, Sivas, Kayseri, Tekirdağ, Mersin, Kırşehir ,Antalya, Amasya, Kahramanmaraş, Sakarya, Isparta, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Bursa, Van ve Rize.

Evde Bakım Maaşı Nasıl Kontrol Edilir

Evde bakım maaşının durumu, e-Devlet üzerinden kolayca kontrol edilebilir. Bunun için e-Devlet uygulamasına giriş yapılması ve "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgisi Sorgulama" bölümüne girilmesi yeterli. Sayfa ödeme durumu ile ilgili tüm detayları içeriyor.

evde bakım maaş yatırma çizelgesi

Alternatif Sorgulama Yöntemleri

Evde bakım maaşı, Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alınıyorsa, SMS ile de sorgulama yapılabilir. "BAKIYE" yazıp 4747'ye SMS gönderilmesi yeterli. Ancak operatör, 1 SMS ücreti talep ediyor.

Evde Bakım Maaşı Başvurusu

Evde bakım maaşına hak kazanabilmek için başvuru sahibinin 3 koşulu karşılaması gerekir; gelir ve bakım ihtiyacı kriterleri, ağır engellilik. Başvuru için engelli bireyin ikamet ettiği yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekir. Engelli kişinin geliri de dahil olmak üzere hane halkı net geliri toplanır ve uygunluğu belirlemek için hane halkı üye sayısına bölünür.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN