Evde tuvalet kağıdını kendiniz yapın! Tuvalet kağıdı nasıl yapılır? İşte evde tuvalet kağıdı yapımı

Evde tuvalet kağıdını kendiniz yapın! Tuvalet kağıdı nasıl yapılır? İşte evde tuvalet kağıdı yapımı

Tuvalet kağıtlarındaki fiyatlar cep yakıyor! Vatandaşlar neredeyse artık tuvalet kağıdı alırken iki kere düşünüyor! Ama artık kendiniz yapabilirsiniz! Peki tuvalet kağıdı nasıl yapılır? İşte evde tuvalet kağıdı yapımı...

Geleneksel tuvalet kağıdının çevresel etkilerine karşı duyarlılık arttıkça, evde sıfır atık ve çevre dostu bir alternatif yapmak giderek popüler hale geliyor. İşte kendi çevre dostu tuvalet kağıdınızı yapmanın basit adımları...

EVDE TUVALET KAĞIDI NASIL YAPILIR?

evde-tuvalet-kagidi-yapimi1.webp

Malzemeler:

  • Kağıt havlu veya tuvalet kağıdı rulosu
  • Kesme bıçağı
  • Su
  • Bulaşık deterjanı
  • Kumaş veya bez
  • Rulo karton veya kraft kağıt
  • Makas
  • Yapıştırıcı

Adım 1: Rulonun Hazırlanması

İlk olarak, kağıt havlu veya tuvalet kağıdı rulosunu alın ve istediğiniz boyutlarda kesin. Bu adım, kağıdın miktarını ve kullanımını kontrol etmenizi sağlar.

Adım 2: Kağıdın Hazırlanması

Hazırlanan kağıtları yeterince suyla ıslatın ve ardından bulaşık deterjanı ekleyerek birkaç dakika boyunca ovun. Bu işlem, kağıdın sağlam ve kolayca yırtılmayan bir yapıya sahip olmasını sağlar. Deterjanı iyice durulayın ve kağıtları kurumaya bırakın.

Adım 3: Rulonun Hazırlanması

Karton veya kraft kağıttan bir rulo yapın. Rulonun genişliği, kullanılan kağıt havlu veya tuvalet kağıdı rulosu boyutuna uymalıdır. Rulonun uzunluğu, kağıt miktarına bağlı olarak belirlenir.

Adım 4: Kağıdın Ruloya Sarılması

Tamamen kuruyan kağıtları, rulo kartonuna veya kraft kağıdına yapıştırıcının yardımıyla sarın. Kağıtları düzgün bir şekilde yerleştirin ve ruloyu sıkıca sararak istediğiniz yoğunluğa ulaşın.

Bu basit adımlarla, sıfır atık ve çevre dostu bir tuvalet kağıdı elde edebilirsiniz. Bu alternatif, doğal kaynakların tükenmesine ve çevre kirliliğine karşı bir çözüm sunar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN