Evi olan da olmayan da yandı! Asgari ücret onu da vuracak, en az yüzde 60!

Evi olan da olmayan da yandı! Asgari ücret onu da vuracak, en az yüzde 60!

Apartman ve site aidatlarına yapılan yüksek orandaki zamlar vatandaşların dikkatini de yer alıyor. Ocak ayı içerisinde yapılacak olan zamlarda vatandaşları tedirgin ediyor. Yetkililer aidatlara 0 zam yapılacağını açıkladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Apartman aidatları için zam yapılacağı açıklanırken vatandaşlar da tedirgin olmaya başladı. 2022 yılında satılık ve kiralık konut fiyatlarının her geçen gün artış göstermesi aidat fiyatlarına da yansıdı. Son dönemlerde ise kiralık konutlarda görülen fiyat artışları yavaşlasa da durum aidatlara yansımış değil. Ocak ayı içerisinde yüksek enflasyon nedeniyle apartman ve site aidatlarına zam yapılacağı düşünülüyor. NTV’de yer alan haber doğrultusunda özellikle işçi bulunan sitelerde görülen asgari ücret artışının aidat fiyatlarına da yansıyacağı söylendi. Maliyet artışları ve faturalara gelen zamların aidat fiyatlarını da etkilemesi bekleniyor. Yetkililer, yaşanan yüksek enflasyonu site ve apartman aidatlarına da yansıyacağını ifade ederken %100’e yakın zam yapılmasını beklediklerini de ifade etti. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

AİDAT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Aidat fiyatları için yasal herhangi bir artış sınırı yer almamaktadır. Bir binanın aidatını belirlemek isteyen kişiler için öncelikle bir işletme projesinin bulunması gerekmektedir. Bu proje içerisinde gayrimenkul için 1 yıllık tahmini gelir ve gider tutarları yer almaktadır.

Site aidatlarına zam

Bu kapsamda her Kat maliki için ödenmesi gereken aidat tutarı belirlenir.Fakat vatandaşların bu tutara itiraz etme hakkı da bulunmaktadır.

Yetkililer tarafından belirlenen bedelin ekonomik gerekçeleri uygun olmadığını düşünen kat maliklerinin Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuru yapma hakkı bulunuyor. Bunun yanı sıra site yönetimine başvuru yaparak belirlenen tutarın güncellenmesini de isteyebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN