Evinizde pet şişeniz varsa hemen deneyin! Yumurtayla harikalar yaratacaksınız

Evinizde pet şişeniz varsa hemen deneyin! Yumurtayla harikalar yaratacaksınız

Bugünlerde hemen hemen her şeyi yapmak için özel mutfak eşyaları satın alabilirsiniz ve yumurtaları ayırmak da bir istisna değildir. Bunu yapmak için süslü bir aletiniz yoksa, mutfakta kendinizi beceriksiz hissediyorsanız haberimizdeki bu yöntemi mutlaka denemelisiniz...

Yumurta; dengeli beslenmede, vücuda gerekli olan besin öğelerinin neredeyse tamamını vermesi sebebiyle ve protein kaynakları arasında en ucuz fiyata sahip olması ile dar gelirli aileler için çok iyi bir besin kaynağı. Makaron, beze veya yumurta akı gerektiren başka bir şey yaptıysanız, yumurtanın sarısını beyazlardan ayırmaya çalışmanın mücadelesini bilirsiniz. Bu muamma, dünyanın dört bir yanındaki aşçıları yumurtaları ayırmak için kendi küçük numaralarını bulmaya sevk etti. Belki de bunu yapmanın en temel yollarından biri, yumurtayı, sarısını değil, beyazlarını dışarı taşacak kadar kırmaktır. Yumurtaları ayırmanın bir başka yolu da yumurtayı elinize dökerek beyazlarının parmaklarınızın arasında kaymasına izin vermektir. Ancak, bu özel yöntemin sarının kırılmasına neden olabileceğini belirtmekte fayda var.

Kesinlikle bir yumurta ayırıcı satın alabilirken, evinizin çevresinde bulunan eşyaları da kullanabilirsiniz. Aslında ihtiyacınız olan tek şey temiz ve boş bir plastik su şişesi. Sadece plastik bir şişe kullanarak yumurtanın sarısını beyazından kolayca ayırabilirsiniz. Bu kullanışlı tüyo hızlı, kolay ve gerçekten işe yarıyor. Tek ihtiyacınız olan orta boy bir plastik şişe ve ayrılması gereken birkaç kırık yumurta.

use-a-diy-egg-separator-1653335155.webp

EVİNİZDE PET ŞİŞENİZ VARSA HEMEN DENEYİN! YUMURTAYLA HARİKALAR YARATACAKSINIZ

ÖNEMLİ İPUCU: Şişeyi yumurta sarısının üzerine çok fazla bastırmayın, aksi takdirde yumurta sarısı çatlar ve onu emip beyazından ayıramazsınız. Tekniğinizde nazik ama sağlam olun ve kısa sürede başarıya ulaşacaksınız.

Tarifiniz sadece yumurta beyazını gerektiriyorsa, sadece sarısını atabilirsiniz, ancak gerçeği söylemek gerekirse, asla fazla yumurta sarısını atmamalısınız. Bunun yerine, sarısı su şişesinden başka bir kaba aktarın. Hemen kullanmayı planlıyorsanız kullanın veya buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN