EYT'lilere kara haber tez ulaştı! Şimdi değil tam 10 ay sonra: SGK uzmanı açıkladı

EYT'lilere kara haber tez ulaştı! Şimdi değil tam 10 ay sonra: SGK uzmanı açıkladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için önemli bir açıklama yaptı. İşte Erdursun'un yaptığı açıklamanın detayları...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için önemli bir açıklama yaptı. Erdursun'un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Mart ayında EYT başvurusu yapanların ilk maaşlarını alması için 8-10 aylık bir süreç gerekebilir.

ERDURDUN: 7500 TL ÜZERİ EMEKLİ AYLIĞI ALANLARA ZAM YAPILMAYACAK.

PARA

Erdursun ayrıca asgari ücrete ve 7.500 TL üzeri emekli aylığı alanlara zam yapılmayacağını, açlık sınırının 9.591 TL, yoksulluk sınırının ise 31.241 TL olduğunu belirtti.

Emeklilik için başvuru yapanlar mart ayından emekli aylığı alamayacak ve emekli aylığı hesaplamaları Nisan ayından itibaren yapılacak. Erdursun'a göre, süreç tamamlandığında birikmiş toplu emekli aylığı ödemesi yapılacak.

Bu açıklamalar, emekliler ve EYT'liler tarafından merakla takip edilirken, asgari ücretli ve memur kesimi de Temmuz ayında yapılacak zam oranları için heyecanlı bekleyişlerini sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN