EYT'lilere son dakika golü! Bakan Bilgin bilinmeyen detayı açıkladı: Mart ayında başvuranlar dikkat!

EYT'lilere son dakika golü! Bakan Bilgin bilinmeyen detayı açıkladı: Mart ayında başvuranlar dikkat!

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar sorularına cevap arıyor. Peki maaşlar ile ilgili tarih belirlendi mi? Tüm detaylar haberimizde.

EYT yasasıyla birlikte emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar vakit kaybetmeden başvurularını tamamlamaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin vatandaşların merak ettiği soruları cevapladı. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

VEDAT BİLGİN EYT AÇIKLAMALARI

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Mart ayı süresince binlerce vatandaş emeklilik başvurularını tamamladı. Yapılan açıklamalara göre Mart ayında emeklilik işlemlerini tamamlayan vatandaşlar maaşlarını Nisan ayından itibaren almaya başlayacak. Mayıs ayına kadar bütün başvuruların ise tamamlanması bekleniyor. Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamalara göre yoğun şekilde çalışma sürdürülüyor ve her ay emekli maaşı bağlanan vatandaş sayısı 35 bin.

EYT Maaşları İle İlgili Tarihler

 Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamalar kapsamında emeklilik başvurusu yapan vatandaşların sayısı ise 250 bin olarak belirlendi. Vedat Bilgin, devletin emekli maaşı ile ilgili kaynakları ayırdığını, Mayıs ayı içinde ödemelerin tamamlanacağını söyledi. Aynı zamanda şehit, gazi, yetim maaşları da asgari ücret düzeyine yükseltildi. Vedat Bilgin, Güneydoğu'da koruyucu aileler ile ilgili düzenlemelerin de yapıldığını ve maaşların 7 bin 500 TL'ye yükseldiğini belirtti. Vedat Bilgin, Nisan ayında emeklilik hakkını alan vatandaşların bayram ikramiyesi ödemesi alacağını da belirtti. Ayrıca asgari ücret ile ilgili çalışmalar sürüyor. Asgari ücret ara zammı yapılırken enflasyon ve alım gücü gibi durumların değerlendirileceği, enflasyon düşse de hayat pahalılığı devam ederse asgari ücret ara zamlarının Temmuz ayında yapılacağını söyledi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN