Fark etmez nasıl yazılır?

Fark etmez nasıl yazılır?

Günlük dilimizde sıkça karşılaştığımız ifadelerden biri olan "fark etmez" sözcüğü, yazım şekliyle sıkça kafa karıştırıyor. Peki, bu yaygın kullanılan ifade nasıl yazılmalı? Türk Dil Kurumu (TDK) bu konuya açıklık getiriyor.

TDK'nın çevrimiçi sözlüğünde yapılan araştırmalar, "fark etmez" ifadesinin doğru yazımının ne olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu ifade, "etkisi ya da önemi olmayan bir durumu" belirtmek için kullanılır. Ancak doğru kullanımı konusunda bazen yanılgılar olabiliyor. Peki fark etmez nasıl yazılır?

DOĞRU KULLANIMI NASILDIR?

TDK'ya göre, "fark etmez" ifadesi ayrı yazılmalıdır. Örneğin, "Nereye gideceğimiz benim için fark etmez." cümlesi doğru kullanımı yansıtırken, "fark etmez" kelimesinin bitişik yazıldığı "farketmez" şekli yanlıştır.

GÜNLÜK HAYATTA DOĞRU KULLANIMIN ÖNEMİ

Dil, kültürümüzün en önemli taşıyıcılarından biridir. Bu nedenle, günlük hayatta sıkça kullandığımız ifadeleri doğru şekilde kullanmak, dilin doğru aktarımı açısından büyük önem taşır. "Fark etmez" gibi yaygın kullanılan ifadelerin doğru yazımı, dilin doğru kullanımı ve aktarımı için kritik bir rol oynar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN