Fatura borçlarını silip süpürecek! Sadece bunu yapanlara şubeye gitmeden ödenecek! Bu fırsat kaçmaz

Fatura borçlarını silip süpürecek! Sadece bunu yapanlara şubeye gitmeden ödenecek! Bu fırsat kaçmaz

Devletin başlatmış olduğu ve milyonlarca ihtiyaç sahibi vatandaşın yararlandığı destek ödemeleri tüm hızıyla devem ediyor. Birçok vatandaş bu yardım nereden ve nasıl alınacağını araştırmaktadır. Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı yapılan ödemelere daha kolay ulaşmanız için harekete geçti. İşte detaylar…

Başladığı günden bu yana birçok ihtiyaç sahibi ailenin yüzünü güldüren 900 ile 2500 TL arasında değişen PTT’lerden çekilebilen destek ödemelerini oturduğunuz yerden ulaşmak artık mümkün. Artık onlarca kişinin oluşturduğu PTT sıralarına girmeniz şart değil.

banka

2.500 TL YARDIM, YÜKLÜ FATURALARA CAN YELEĞİ OLACAK! PTT'YE GİTMEDEN EVDEN ALINACAK

Ülkemiz ’de devlet hala maddi durumu olmayan vatandaşların elini tutuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca kararlaştırılan ailelere düzenli nakdi yardımlara devam edilirken, kombilerin açılmasıyla soğuk kış günlerinin kabusunu vatandaşın zihninden silmek amaçlanıyor. Nitekim devletin yapmış olduğu doğalgaz yardımının en kısa zamanda PTT’lerden ödenmeye başlanacağı bildirildi.

Kış mevsimi, yoksul bir vatandaşın en büyük kâbusu olsa da özellikle akaryakıt maliyetinin sonuna gelinince dayanılmaz bir duruma dönüşebiliyor. Her şeyin an be an enflasyona bağlı olarak arttığını düşünürsek, ülke gelir düzeyi düşük insanlara adeta kucak açmış durumda. Şu anda faturanı getir desteği al olarak yorumlanan doğal gaz desteği başvurusunun detayları netleşiyor.

Devlet tarafınca 900 ile 2500 TL arasında olması planlanan doğalgaz desteği, vatandaşın faturasını PTT'ye getirmesinin ardından kurulacak. Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın öngördüğü doğal gaz desteğini kimler alıyor? Geçen kış ihtiyaç sahibi ailelere yüzbinlerce liralık doğalgaz yardımında bulunulurken, vatandaşların yüzleri bir nebze olsun gülümsedi.

DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR

Milyonlarca vatandaşın takip ettiği doğal gaz yardımı için başvurular devam ediyor. Doğal gaz yardımı için nereye başvurabilirim? Doğal gaz yardımı başvurusu nasıl yapılır* 2023 yılı doğalgaz desteğinin ne kadar gibi detaylar sizler için araştırdık.

DOĞALGAZ YARDIM BAŞVURUSU YAPMA

Ankara'nın öncülüğünü yaptığı ısınma yardımı, çocukların üşümediği bir dünya sloganı olarak 81 ile yayıldı. Doğalgaz desteği başvuruları e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca günümüzde birçok işlemi kolayca tamamlayabildiğimiz e-devlet sistemi üzerinden yardım başvurunuzu tamamlayıp heyete gönderebilirsiniz. T.C. Kimlik numaranızı ve şifreniz ile E-Devlet'e girmeniz akabinde search kısmına “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” yazarak Aile ve Çalışma Sosyal Bakanlığı tarafından oluşturulan sayfaya ulaşabilirsiniz.

Kimlik doğrulamasından sonra, ilk başvurunuzu yapabilirsiniz. Öyle ki, doğal gaz hibe başvurusu yaptıktan sonra ilçenizle ilgili kuruluşlar tarafından aranacak ve bilgileriniz teyit edilecektir. Doğalgaz yardımı ile ilgili tüm şartları yerine getirirseniz 900-2500 TL arası yardım alırsınız.

DOĞALGAZ YARDIMI ALMA ŞARTLARI

2500 TL'ye kadar doğalgaz desteğinden yararlanmak için T.C. Vatandaşlık yükümlülüğüne ek olarak, başvurunun e-devletten yapılması gerekmektedir. Doğalgaz ile ısınan bir şehir de yaşıyor olmanın yanı sıra, en son heyetin kararını da onaylaması gerekmekte.

DEVLET DESTEK KONUSUNDA REKOR SENESİNİ YAŞIYOR

Dar gelirli vatandaşa destek olmak için çalışan Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'nın belirlediği yardımların 2022 yılında neredeyse zirveye ulaştığı bildirilse de asıl amacı doğalgaz yardım yoluyla vatandaşı rahat ettirmek.

DOĞALGAZ YARDIM PARASI NEREYE YATIYOR

E-Devlet üzerinden başvurusu süreci başlatılan doğalgaz yardımı ödemeleri PTT üzerinden yapılıyor.

DOĞALGAZ FATURASIYLA İBRAZ ŞART

Doğalgaz faturası olan başvuru sahibi aile için zorunlu olduğu belirlenen doğalgaz ödeneğine ilişkin ödeme, faturanın teslim alınmasından sonra PTT tarafından yapılacaktır.

ARTIK E-DEVLET ÜZERİNDEN ÖDEME ALINABİLECEK

Devlet yapmış olduğu bazı yardımların bir kısmı artık ev konforun da e-devlet yoluyla alınabilir. Öyle ki uzun ödeme kuyrukları olan PTT’lerin önünde beklemenize gerek kalmadan ödemenizi e-devlet üzerinden alabilirsiniz.

Bazı PTT ödemeleri için PTT işyerlerine başvurma zorunluluğunun kaldırıldığı bildirildi. Yardımlarınızı PTT online destek üzerinden hesaplarınıza aktarabileceğiniz açıklandı.

Yardımdan yararlananlar, PTT ile yapılan kurumsal ödemeler Sorgulama ve Hesaba Aktarma sayfasından tüm detaylara ulaşabilecek. Bu sayede ise belirlenen kurum ödemeleri PTT hesaplarına veya başka banka hesaplarına EFT olarak gönderilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN