Faturasını kapan PTT'ye koşuyor! 2500 TL fatura desteği başladı: Milyonlarca kişi almak için sıraya girdi! İşte gereken şartlar

Faturasını kapan PTT'ye koşuyor! 2500 TL fatura desteği başladı: Milyonlarca kişi almak için sıraya girdi! İşte gereken şartlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz desteklerini ödemeye devam ediyor. Peki doğalgaz desteğinden kimler faydalanabilir? Doğalgaz desteği ne zaman yatırılır? Doğalgaz desteği ödemesi nasıl alınır? İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından muhtaçlık sınırı altında yaşayan vatandaşlara, doğalgaz tüketim desteği ödemesi sağlanıyor. 

DOĞALGAZ DESTEĞİ ÖDEMELERİ: PTT'DEN ÖNEMLİ DUYURU VE ŞARTLARI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ekonomik anlamda kış aylarında zorlanan vatandaşların desteklenmesi amacıyla doğalgaz tüketimi desteği ödemeleri başlatıldı. Büyük şehirlerde hane içinde yaşayan kişi sayısına göre ödenen doğalgaz yardımı 2500 TL'ye kadar yükselebiliyor ve küçük şehirlerde 900 TL'den başlıyor. 

Doğalgaz Yardımı

PTT DUYURDU! BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN YAPILIYOR!

PTT'den yapılan önemli duyuru ile özellikle doğalgaz tüketim desteği almak isteyen vatandaşların başvuru işlemlerini e-Devlet'ten yapmaları gerekiyor. Yardıma muhtaç vatandaşlara, TC Kimlik kartı ve fatura ile başvuru yapmaları durumunda devlet tarafından 2500 TL'ye kadar doğalgaz desteği ödemesi verilecek. Doğalgaz desteği, 2022 yılında başlayan ve kış ayları boyunca her ay düzenli olarak ödenen en önemli sosyal yardım ödemelerinden biri. Doğalgaz tüketim desteği almak için hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Şubat ayı doğalgaz tüketimi desteği ödemeleri 15 Şubat tarihinden itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kademeli olarak hesaplara yatırılmaya başlanacak. Devlet, ekonomik anlamda vatandaşların zorlandığı bu süreçte birçok sosyal destek ödemesi ile yardım eli uzatmaya devam ediyor. Böylece, doğalgaz yardımı ile ülke çapında ekonomik krizle baş eden vatandaşların bir nebze olsun rahatlaması sağlanacak.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinde yer alan bir bakanlıktır. Bu bakanlık, ülkenin aile, çocuk, kadın, yaşlı ve engelli vatandaşlarının sosyal haklarını korumak, geliştirmek ve sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Bakanlık, aile ve sosyal hizmetler alanında faaliyet gösteren tüm kuruluşların koordinasyonunu sağlamaktadır. Bu kuruluşlar arasında, kadın ve çocuk sığınma evleri, yaşlı bakım merkezleri, engelli bakım merkezleri ve rehabilitasyon merkezleri yer almaktadır. Bakanlık ayrıca, ailelere yönelik destek programları da yürütmektedir. Bu programlar arasında, aile danışmanlığı, çocuk bakımı, evlilik öncesi ve sonrası danışmanlık, ebeveynlik ve ergenlik dönemi gibi konular yer almaktadır.

Bakanlık, ayrıca toplumun dezavantajlı kesimleri için sosyal yardım programları da yürütmektedir. Bu yardımlar arasında, düşük gelirli ailelere nakdi yardım, gıda yardımı, sağlık yardımı ve barınma yardımı gibi destekler bulunmaktadır. Ayrıca, çocuk işçiliği, kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet gibi sosyal sorunların önlenmesi ve çözümü konusunda da çalışmalar yürütmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN