Fit bir vücut için spor salonuna ihtiyacınız yok! Evde bunları yaparak sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz

Fit bir vücut için spor salonuna ihtiyacınız yok! Evde bunları yaparak sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz

Fit bir vücut için spor salonlarına para dökmenize gerek yok! Evde bunları yaparak siz de sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz...

Evde egzersiz yapmak, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlar hem de sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. İşte evde kolayca uygulayabileceğiniz 5 etkili egzersiz...

EVDE UYGULANABİLİR EGZERSİZLER

Sabahları evde yapılabilecek 10 egzersiz - Yaşam Haberleri

  1. Şınav: Şınav, üst vücut kaslarını güçlendirir ve formda kalmanızı sağlar. Elleriniz omuz genişliğinde açık, vücudunuz düz bir çizgide olacak şekilde yere paralel olarak durun. Dirseklerinizi bükerek vücudunuzu yere doğru indirin ve ardından tekrar başlangıç pozisyonuna dönün. 10-15 tekrar yaparak setinizi tamamlayabilirsiniz.
  2. Squat: Squat, bacak ve kalça kaslarını çalıştırır. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak dik durun. Dizlerinizi bükerek kalçanızı geriye doğru itin ve çömelme pozisyonuna geçin. Ardından tekrar başlangıç pozisyonuna dönün. 15-20 tekrar yaparak setinizi tamamlayabilirsiniz.
  3. Plank: Plank, karın ve bel kaslarını güçlendirir. Dirsekleriniz ve ayak parmaklarınız üzerinde durarak vücudunuzu düz bir çizgide tutun. Karın kaslarınızı sıkı tutarak bu pozisyonda 30-60 saniye bekleyin. Setinizi tamamladıktan sonra dinlenin.
  4. Lunges: Lunges, bacak ve kalça kaslarını çalıştırır. Dik durarak bir bacağınızı öne doğru adım atın ve dizlerinizi bükerek çömelme pozisyonuna geçin. Ardından başlangıç pozisyonuna dönün ve diğer bacağınızla tekrarlayın. Her iki bacak için 10-15 tekrar yaparak setinizi tamamlayabilirsiniz.
  5. Dips: Dips, triceps kaslarını çalıştırır. Ellerinizle bir sandalyeye veya yatağa tutunarak kollarınızı bükün ve vücudunuzu aşağı doğru indirin. Ardından tekrar yukarı doğru iterek başlangıç pozisyonuna dönün. 10-15 tekrar yaparak setinizi tamamlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN