Fiyatı 100 TL'yi aşmıştı! Hamsi fiyatları dip yaptı: Vatandaşlar kilo kilo almaya başladı!

Fiyatı 100 TL'yi aşmıştı! Hamsi fiyatları dip yaptı: Vatandaşlar kilo kilo almaya başladı!

Kış aylarıyla beraber balık tüketimleri artarken denizlerde bollaşan hamsi fiyatları 90-110 TL aralığında olurken ani kararla beraber 60 TL'ye düşürüldü. Balık fiyatları üzerinde dalgalanmalar devam ederken pişirme yöntemleri ilişkin önerilerde geldi.

Havaların soğumasıyla beraber yaşanan hamsi bolluğu tezgahlarda yansıdı. Geçtiğimiz günlerde 110 TL civarında satılan balık fiyatları yari yarıya indi. Vatandaşlar hamsi bolluğundan memnun olurken fiyatlar ise düşüşe geçti. Balıkçı esnaflarından Uğur Beler, balık sezonu 1 Eylül ayında başlarken neredeyse 3 buçuk aydır hemsi olmadığına belirtildi. Ekim ayının ortalarına göre Karadeniz'de hamsiler bollaştı. Palamut hamsiyi yedi Karadeniz'de hamsi olmayacak ifadeleri kullanıldı. 35 senelik balıkçı olan Beler, ilk defa böyle bir şey gördüğünü aralığın 15-20'sinden sonra hamsi gelmeye başladığı belirtildi.

BALIK SEZONU BEREKETLİ GEÇİYOR

Balıkçı Beler, balık yapımları ızgara, buğlama, tava isteğe göre pişirilirken hamsi yapımında tavsiye edilen pişirme yöntemlerini açıkladı. Balıkların azalmasıyla beraber fiyatlarda da yükseltiler yaşanıyor. Kilosu 60 TL olan hamsiyle beraber üç kişilik bir ailenin rahatlıkla soğan kırıp bir öğün yemek yiyebileceklerini söyledi. Beler, üç ay boyunca palamut sattık üç tanesi 100 lira, bir kiloluk balıklar tanesi 35-40 TL olarak atışa sunuldu. Artık balıkçılarda 12 ay boyunca balık olacağına işaret edildi.

hamsi fiyatları

FİYATLAR GÜN GEÇTİKÇE DÜŞÜYOR

Alışveriş yapan vatandaşlardan olan Bahadır Demircan, hava muhalefetine göre fiyat değişimleri olduğunu belirtirken geçen seneye bakılarak fiyatların daha uygun olduğunu belirtti. Geçen haftaya bakılarak hamsi fiyatları daha uygun olsa da ama ben hamsiyi biraz daha havalar soğuyunca hamsi yağlanınca tüketmeyi tercih ediyorum diyen Demircan, çinekop, istavrit tercihini o yönde yaptığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN