FOX TV ve Gold Film'den RTÜK'e karşı hamle: 'Kızıl Goncalar'a kesilen para cezası ortaya çıktı

FOX TV ve Gold Film'den RTÜK'e karşı hamle: 'Kızıl Goncalar'a kesilen para cezası ortaya çıktı

Yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana gündemden düşmeyen 'Kızıl Goncalar'ın yayın kanalı ve yapım şirketinden, RTÜK'e karşı hamle geldi. FOX TV ve Gold Film, “Milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırılık” nedeniyle diziye para ve program durdurmaya cezası uygulayan RTÜK'e karşı dava açtı. Öte yandan, diziye verilen para cezasının 9 milyon TL olduğu ortaya çıktı.

Her pazartesi akşamı FOX TV ekranlarında izleyicilerle buluşan, bazı tarikat ve cemaatlerin rahatsız olup kaldırılmasını talep ettiği, çekim izinlerinin bakanlıklar tarafından iptal edildiği, RTÜK'ün para ve program durdurma cezası kestiği 'Kızıl Goncalar' dizisine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

PARA CEZASI ORTAYA ÇIKTI

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, 'Faniler' isimli hayali bir tarikat ile seküler bir ailenin yollarının kesişme hikayesinin anlatıldığı diziye verilen cezanın gerekçesi yayıncı kuruluş FOX’un sahibi olan Huzur Radyo TV Anonim Şirketi’ne tebliğ edildi.

RTÜK’ün diziye kestiği idari para cezasının 9 milyon TL olduğu ortaya çıktı.

YASAL YOLLARA BAŞVURULDU

RTÜK'ün "Milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" ilkesinin ihlali nedeniyle ceza uygulandığı belirtilen Kızıl Goncalar için hem FOX, hem de yapım şirketi Gold Film yasal yollara başvurarak konuyu mahkemeye taşındı.

Önümüzdeki pazartesi gününe kadar mahkemeden "yürütmenin durdurulması" kararı alınamazsa Kızıl Goncalar'ın yılbaşı tatili sonrası 8 Ocak'ta yayınlanacak olan 3'üncü bölümü ile 15 Ocak'taki 4'üncü bölümü ekrana gelmeyecek. O haftalarda RTÜK'ün yolladığı belgeseller yayınlanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN