Gold Film'den 'Kızıl Goncalar' açıklaması

Gold Film'den 'Kızıl Goncalar' açıklaması

İlk bölümünden itibaren hem tartışmalara konu olan hem de reyting rekorları kıran Kızıl Goncalar dizisinin bu akşam ekrana gelip gelmeyeceği gündem oldu. Konuya ilişkin Gold Film patronu Faruk Turgut, “Bu akşam yayın yok. İdare Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK’ün verdiği yayın durdurma kararını onayladı. Kızıl Goncalar’ın yayınını yapamıyoruz” dedi.

Haftalardır gündemden düşmeyen “Kızıl Goncalar” dizisiyle ilgili tartışmalar dünya basınında da yankı bulmaya başladı. Başrollerini Özgü Namal ve Özcan Deniz’in paylaştığı dizinin, hayali bir tarikata ait bir hikaye anlatmasının bazı kesimleri rahatsız etmesiyle yapılan 31 bin şikayet sonrası, önce dizi ekibi parası ödenen ve izinleri alınan iki bakanlığa ait mekanlarda çıkarılmış, ardından RTÜK, FOX’a 9 milyon TL para ve 2 kez program durdurma cezası vermişti.

Öte yandan, RTÜK’ün 9 milyon TL idari para cezası ile 2 kez program durdurma cezası verdiği Kızıl Goncalar dizisinin bu akşam ekrana gelip gelmeyeceği merak konusuydu.

Gold Film imzalı diziyle ilgili RTÜK’ün aldığı karara karşı hem FOX, hem de yapım şirketi harekete geçmiş ve dava açmıştı.

BAŞVURU REDDEDİLDİ

Yılbaşı tatili sonrası dizinin 3. bölümünün ekrana gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Diziyle ilgili İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma kararı için yapılan başvuru reddedildi.

Gold Film imzalı diziyle ilgili RTÜK’ün aldığı karara karşı hem FOX, hem de yapım şirketi harekete geçmiş ve dava açmıştı. Yılbaşı tatili sonrası dizinin 3. bölümünün ekrana gelip gelmeyeceği merak ediliyordu.

Diziyle ilgili İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma kararı için yapılan başvuru reddedildi. FOX, dizinin yayın saatinde RTÜK’ün göndereceği belgeseli yayınlayacak.

FARUK TURGUT’TAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Yapımcı Faruk Turgut’tan açıklama geldi.

X hesabından açıklama yapan Turgut, “Bu akşam yayın yok. İdare Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK’ün verdiği yayın durdurma kararını onayladı. Kızıl Goncalar’ın yayınını yapamıyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN