Gözaltı morluklarını 3 ton açıyor! Hemen bahçeye koşup toplayın

Gözaltı morluklarını 3 ton açıyor! Hemen bahçeye koşup toplayın

Gözaltı morlukları için pahalı kapatıcılara ne vaktinizi ne paranızı harcayın. Çözümü bahçenizde ve mutfağınızda bulunan o bitkilerde. Suyunu sıkıp 15 dakika uygulamanız yeterli. Gözaltındaki halka ve morlukları 3 ton açıyor

Gözaltı morlukları, cilt sorunları arasında en sık karşılaşılan problemlerden biridir. Bu morlukların pek çok sebebi bulunmaktadır, genetik faktörler bunlardan biridir ve bu tür morluklara müdahale etmek genellikle zordur. Ancak, beslenme, stres, uykusuzluk gibi faktörlerden kaynaklanan sorunlara evde çözümler bulmak mümkündür. İşte daha canlı gözaltları için evde yapabilecekleriniz…

img-4656.jpeg

Gözaltı morlukları için etkili olan birçok bitki bulunmaktadır. İşte gözaltı morluklarına iyi gelen bazı bitkiler:

1. Salatalık: Salatalık, cildi rahatlatıcı ve aydınlatıcı özelliklere sahiptir. Dilimlenmiş salatalığı gözlerinizin üzerine yerleştirerek 10-15 dakika bekletebilirsiniz.
2. Patates: Patates, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde gözaltı morluklarını hafifletmeye yardımcı olabilir. İnce dilimlenmiş patatesleri gözlerinizin üzerine yerleştirerek 10-15 dakika bekletebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise patatesi rendeleyip suyunu sıkın. Ve parmak uçlarınızla morluklara sürün. Aynı şekilde bu işlemi de 15 dakika bekleteceksiniz
3. Yeşil çay: Yeşil çay, antioksidan özellikleri sayesinde gözaltı morluklarını azaltabilir. Soğutulmuş yeşil çay poşetlerini gözlerinizin üzerine koyarak 10-15 dakika bekletebilirsiniz.
4. Aloe vera: Aloe vera jelini gözaltı bölgesine hafifçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Aloe vera, cildi nemlendirir ve aydınlatır.
5. Biberiye yağı: Biberiye yağı, gözaltı morluklarını hafifletmek için kullanılan bir diğer bitkisel çözümdür. Birkaç damla biberiye yağını taşıyıcı yağ ile karıştırarak gözaltı bölgesine masaj yapabilirsiniz.

Bu bitkilerin kullanımı, herhangi bir alerji veya cilt hassasiyeti durumunda doktorunuza danışmanız önemlidir. Ayrıca, gözaltı morlukları kalıcı bir sorunsa veya şiddetli ise bir dermatologa başvurmanız önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN