Gözlüğünü yıkayanlar dikkat! Bu hata size yeni cama mal olabilir: Gözlüğün ömründen 5 yıl götürüyor

Gözlüğünü yıkayanlar dikkat! Bu hata size yeni cama mal olabilir: Gözlüğün ömründen 5 yıl götürüyor

Gözlük camında oluşan lekeleri temizlemek için birçok kişi gözlük camını yıkamayı tercih ediyor. Ancak bu hata size yeni cama mal olabilir. Peki, kirlenen gözlük camı nasıl temizlenir? İşte, hem gözlüğünüzü temizleyecek hem de kullanım ömrünü artıracak temizleme yöntemi…

Gözlük kullanan kişilerin düzenli olarak gözlük camını temizlemesi büyük önem taşıyor. Öyle ki kimi durumlarda gözlük camlarının gün içinde birden fazla temizlenmesi de gerekiyor. Bu yüzden gözlük kullananlar cam temizliğini en pratik nasıl yapacaklarının yöntemini arıyor. Peki, gözlük camı nasıl temizlenmeli? Gözlük camı yıkanır mı? İşte, gözlük kullananların hayatını kurtaracak temizleme yöntemi…

GÖZLÜK CAMI NASIL TEMİZLENMELİ?

Mikrofiber Bez: Gözlük camı temizlemek için çeşitli alternatifler bulunmaktadır. Bunların en pratik olanı ise mikrofiber yapıda olan gözlük camı bezlerini kullanmaktır. Genelde gözlük alırken yanında verilen bu bezler, gözlükte hiçbir partikül bırakmadan temizlik sağladığı için en kolay yöntem olarak bilinir. Ayrıca bu bezler gözlük camlarının ihtiyaç duyduğu netlik ve parlaklığı da sağlamaya yardımcı olur.

gozluk-cami-nasil-temizlenmeli.jpg

Özel Spreyler: Son yıllarda popülerliği artan gözlük camı temizleme spreylerini de tercih edebilirsiniz. Az miktarda sprey kullanarak gözlük camınızı temiz ve yumuşak bir bez ile sildiğinizde camlarınız oldukça net görmenizi sağlayacak. Ayrıca bu yöntem, gözlük camlarını gün içinde birden fazla silmek zorunda kalanlar için de oldukça pratik bir yöntem.

Karbonat ve Tuz Karışımı: 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırarak macun kıvamı elde edin. Bu karışımı gözlük camına sürerek hafifçe ovalayın ve ardından ılık içme suyuyla karışımından gözlük camlarınızı arındırın. Bu yöntem sayesinde gözlüğünüzdeki çiziklerden kurtulmuş olacaksınız.

Bebek Şampuanı: Bebek şampuanı ile de gözlük camında oluşan çiziklerden kurtulabilirsiniz.

Diş Macunu: Diş macununu gözlük camına sıkarak 10 saniye ovalayın ve ardından hemen içme suyu ile durulayın. Bu yöntem çiziklerden kurtulmak için oldukça etkilidir.

gozluk-cami-yikanir-mi.jpg

GÖZLÜK CAMI YIKANIR MI?

Gözlük kullananlar için büyük önem taşıyan gözlük camı temizleme noktasında yapılan bazı hatalar vardır. Birçok kişi gözlüklerini temizlemek için suda yıkama yöntemini seçerken aslında bunun çok da doğru bir yöntem olduğunu söylemek mümkün değil. Peki, gözlük camı yıkanır mı?

Bu soruya net olarak hayır cevabını vermek de doğru değil. Gözlük camı temizlerken yapılan en büyük hatalardan bire gözlüğü direk suya tutmaktır. Yani gözlüğü su ile yıkamak yanlış değil, ancak çeşme suyunda yıkamak yanlış. Çünkü çeşme suyundaki kireçler gözlük camına zarar verir bu da gözlük camınızın ömrünü azaltır. Bu yüzden gözlük camınızı yıkamanız gerektiğinde mutlaka içme suyu tercih etmeniz gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN