Gram altın rahat durmadı! İpini kopardı o seviyeye koşuyor: Uzmanlar 'o tarihte 1500 TL olacak' dedi!

Gram altın rahat durmadı! İpini kopardı o seviyeye koşuyor: Uzmanlar 'o tarihte 1500 TL olacak' dedi!

Altın piyasasındaki hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Peki gram altın yükselişi ile ilgili uzmanlar hangi uyarıları yapıyor? Tüm detaylar haberimizde.

Uzman isimler yatırımcı vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Altın piyasasındaki yukarı doğru hareket devam ederken gram altın 1.500 TL yorumu herkesi şoke etti! Peki güncel altın fiyatları ne kadar? Yükseliş devam edecek mi? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALTIN YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

Altın piyasasındaki hareketlilik ABD tarafında yaşanan ekonomik krizi sebebiyle hız kesmeden devam ediyor. ABD tarafından verilen iflas kararları ve faiz artırımları sonrası ONS altın fiyatları rekora koşmaya başladı. Ekonomik krizi sebebiyle ONS altın yükselişe geçerken 2 bin doları geçti ve gram altın fiyatları da bu durumdan etkilenmeye başladı.

Altın Yükselişi Sürüyor

 Dolar tarafında ise yükseliş devam ederken Türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor. 1 dolar 19 TL seviyelerine ulaştı ve döviz kurunda yaşanan yükselişler de altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. 19 TL seviyesine çıkan dolar sonrasında gram altın 1.234 TL seviyelerine ulaştı. Çeyrek altın 2 bin 33 TL, Cumhuriyet altını 8 bin 364 TL seviyesine yükseldi. ONS ve gram altın yalnızca bu ay içinde yüzde 10 yükseliş yaşadı. Uzman isimler ABD FED kararı sonrasında piyasaların yükselmelerinin devam edeceğini ve faiz indirimi ile bu durumun önüne geçilebileceğini belirtti. ABD Merkez Bankası faiz artırımlarını durdurursa Temmuz ayında bir faiz indirimi gelmesi tahmin ediliyor. Uzman isimler ONS altının 1.970 dolar destek seviyelerinde ve 2 bin 10 dolar direnç seviyelerinde ilerlemesini tahmin ettiğini belirtti. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN