Gram altın zirveleri delip geçti! Altın biriktirmek rafa kalktı: Ünlü ekonomist alanı zengin yapacak yatırım aracını duyurdu!

Gram altın zirveleri delip geçti! Altın biriktirmek rafa kalktı: Ünlü ekonomist alanı zengin yapacak yatırım aracını duyurdu!

2023 yılının sabırsızlıkla beklenen ilk faiz kararını açıklaması FED'den dün akşam geldi. 25 baz puanlık artış bekleniyordu ve gerçekleşti... Konu ile ilgili Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yorumları ne oldu?

Enflasyonun bir ölçüde ılımlaştığını gözlemleyen yetkililer, faiz oranlarının artırımının devam etmesinin ihtiyatlı olacağını açıkladı. ABD Merkez Bankası Başkanı Powell'ın açıklamaları 'şahin tonda' olarak yorumlandı. Türkiye piyasalarında ise gözler dolar kuru ve altın fiyatlarına çevrildi. Açıklamanın ardından Türkiye'de gram altın fiyatı yeni zirvesine ulaştı. Piyasayı yakından takip eden yatırımcılar için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çekici bir uyarı geldi. Memiş, 2023 yılında gümüşe daha fazla önem verilmesini önererek, "Getirisinin altından daha yüksek olacağını tahmin ediyorum" yorumunda bulundu. 

Gram Altın, En Yüksek Seviyede…

FED faiz kararından önce istikrarlı bir şekilde işlem gören altının ons fiyatı 1.927 dolardan 1.945 dolara yükseldi. Bu sabah altının onsu 1972 doların üzerinde işlem görüyordu. Altının gram fiyatı 1.184 liraya yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Memiş; "Altın fiyatları ile ilgili umutlarımı yüksek tutuyorum"

Piyasalardaki son durumla ilgili Mynet'e değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Fiyatlar yarın belli bir yönde hareket etmeye başlayacak" dedi. Memiş, "Dolar endeksi (dxy) 102'den 100,94'e düştü, yani dolar uluslararası piyasalarda değer kaybederken altın değer kazandı. Ben hala yıl sonuna kadar gram altın fiyatının 1.450 liraya ulaşmasını bekliyorum. Ancak ons seviyesinin altına kısa süreli bir düşüş yaşanabilir. Ons için öngörüm 1.880-1.850 dolar arasında. Bu seviyeye düşerse o günün karşılık gelen fiyatından gram altın alınmalı. Potansiyel olarak 1.140 liraya kadar düşebilir."

Gümüşün Getirisi Altından Daha Fazla Olacak

Bu geri çekilmeler kısa vadeli bir alım fırsatı sağlayacaktır. Sonrasında altının yeni zirvelere ulaştığına şahit olacağız. Altın/gümüş oranı şu anda 81,30 seviyesinde ve bu da gümüşü altından daha ucuz hale getiriyor. Gümüşün 2023 yılında altından daha iyi performans göstereceğini tahmin ettiğim için bu durumdan faydalanılmalıdır. Elinde nakit olanlar altın yerine gümüşü tercih etmelidir. 2022 yılında altın yüzde 43 kazandırırken gümüş yüzde 45 kazandırdı. 2023'te gümüş bir kez daha altını gölgede bırakabilir. Ben gümüşe daha sıcak bakıyorum. Bugün bana "Altın mı gümüş mü?" diye sorsanız "Gümüş" derim. Altının ons fiyatının 1.957 dolar ve 1.195 lira dirençleri var. Buradan toparlanabilir. Şubat ayında altın fiyatlarının 1.850 dolar ve 1.140 liraya ulaşmasını bekliyorum.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN