Güzellik salonlarına para dökmeye son! İstediğiniz cildin sırrı mutfağınızdaki o meyveden geçiyor! Öğrenenler denemeye koşuyor

Güzellik salonlarına para dökmeye son! İstediğiniz cildin sırrı mutfağınızdaki o meyveden geçiyor! Öğrenenler denemeye koşuyor

Çoğu kişi cilt bakımına önem verdiği için güzellik salonlarına bir ton para harcar. Öyle ki bazen sonu hüsranla bile bitebilir. Oysa güzellik bir adım yakınınızda...

Günde bir elmanın doktoru uzak tuttuğuna dair popüler özdeyişi biliyoruz. Ama özdeyiş ne kadar gerçek? Elmalar A vitamini, B kompleksi ve C vitamini ve mineraller açısından zengindir. Bağışıklığı güçlendirdiği, irritabl bağırsak sendromunu nötralize ettiği, karaciğerinizi toksinlerden arındırdığı, hemoroitleri önlediği, kilo vermeye yardımcı olduğu, vücudunuzun dayanıklılığını artırdığı, daha beyaz dişlere yol açtığı, sindirime yardımcı olduğu, vücudun detoksifikasyonuna yardımcı olduğu ve daha iyi kan dolaşımına yol açtığı bilinmektedir. Ancak cilt için asla tahmin edemeyeceğiniz faydaları vardır. Öyleyse haberimizi okumaya devam edin ve ondan büyük bir ısırık alın ve lezzetin tadını çıkarın!

2859585-810x458.jpg

KABARIK GÖZLERİ VE KOYU HALKALARI AZALTIR

Kimler stresten etkilenmez? Hiçbirimiz strese dayanıklı değiliz ve bu, uykusuzluğun bir işareti olarak her zaman şiş gözlere yol açar. Şişliklerden kurtulmak ve koyu halkaları azaltmak için elma dilimlerini gözlerinizin altında en az 20 dakika bekletin. Göz şişkinliği için elma sirkesini rendelenmiş patatesle de karıştırabilirsiniz. Küçük bir patatesi soyup rendeleyin ve iki yemek kaşığı elma sirkesini karıştırın. Kabarık bölgelere uygulayın ve 15 ila 20 dakika bekletin. Mümkünse ılık su ile kabartın, aksi takdirde normal musluk suyu kullanabilirsiniz. Bunu uygun şekilde uygularsanız, kısa süre içinde koyu halkalar aydınlanacaktır. Ve tabii ki, herhangi bir yan etki konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak!

Başka bir çare olarak, birkaç dilim yeşil elmayı suda yumuşayana kadar kaynatabilirsiniz. Onları bir macun haline getirin ve soğuduğunda koyu lekeleri aydınlatmak ve cildi yatıştırmak için gözlerinizin altında kullanın. Aynı zamanda stresi de azaltacaktır!

63c99a84c8c3731154b39c00.webp

CİLDİNİZİ ESNEK TUTAR

Elma kuru ciltten muzdarip olanlar için bir nimet olabilir! Cilde esnek olması için doğru miktarda sıvı sağlayan besleyici ve nemlendirici özelliklere sahiptirler. Bir elmayı dilimler halinde kesin ve kuruyana kadar yüzünüze bir dilim sürün. Suyu kuruyana kadar ciltte bırakın. Dilimlerin bu doğal sıvısı gözeneklere sızacak ve pH seviyelerini dengeleyecek ve cildin yağlılığını azaltacaktır.

NEMLENDİRİCİ OLARAK ÇALIŞIR

Elmaların kendileri nemlendirici özelliklere sahiptir ve raflarda bulunan birçok güzellik ürününün aktif bileşenleridir. Bu meyvedeki yüksek su içeriği, cildin üst tabakasında doğru miktarda nemi korur. Ayrıca cildi küçük enfeksiyonlardan ve kuruluktan koruyacaktır. Bu bileşenlerin iyiliğini yaşamak için kendi doğal nemlendiricinizi oluşturabilirsiniz! Bir elmayı soyup çekirdeklerini çıkarın ve püre haline getirin. İçine bir kaşık bal ve ekşi krema ekleyin. Cildinizi yumuşak ve pürüzsüz tutmak için bu macunu cilt üzerinde düzenli olarak kullanın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN