Haberi olmayanlar bu parayı alamıyor! Asgari ücretli çalışanlara verilecek, isteğe göre nakit ödenebiliyor

Haberi olmayanlar bu parayı alamıyor! Asgari ücretli çalışanlara verilecek, isteğe göre nakit ödenebiliyor

Çalışanlara yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Asgari ücretle çalışanlara işverenler tarafından 1000 TL ödeneceği açıklandı. Çalışanların bu parayı alması gerektiğinin altı çizilirken işverenlerin bu ödemeleri devletin vergi iadesi kapsamında temin edeceği belirtildi. İşte 1.000 TL'lik ödeme hakkında merak edilen tüm detaylar…

Devlet tarafından yapılan açıklamalar yakından takip edilirken asgari ücretle çalışanlara müjdeli haberler de peş peşe geliyor. Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni bir açıklama yapıldı. Çalışanlara doğalgaz yardımı yapılacağı belirtilirken ödemelerin işverenler tarafından yapılacağı aktarıldı. İşverenler ise ödemeleri devlet aracılığıyla alırken çalışanlarına ulaştıracak. Ödemeler özel sektör çalışanları kapsamında yapılacak. Bu kapsamda doğalgaz desteği işverenler tarafından bin TL olarak maaşlara yansıtılacak. İşte 1.000 TL'lik ödeme hakkında merak edilen tüm detaylar…


1000 TL'LİK YARDIM PAKETİ


Özel sektör çalışanları için yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. 2022 yılında enerji fiyatları tavan yaparken çalışanların yükünü hafifletmek için devlet tarafından 1.000 TL yardım yapılacağı belirtildi. Ödemelerin 1000 TL'lik kısmı işveren tarafından karşılanırken prim ve gelirden düşeceği söylendi. Ödemeler nakit ya da karta yükleme şeklinde çalışanları aktarılacak.

para-odeme-2.jpg


ÖDEMELER VERGİDEN DÜŞÜLECEK


Enerji yardımı için araştırmalar devam ederken sigortalı olarak çalışan kişilere nakit olarak veya doğrudan elektrik, gaz şirketine ödeme yapılarak verileceği belirtildi. Bununla birlikte enerji yardımı istisna kapsamında yer alacak. Ödemelerin doğalgaz için olan kısmının kartı yüklenebilecek iyi ifade edilirken belirli bir kısmının da elektrik harcamaları için elden verileceği söyleniyor. Bununla birlikte her iki ödemede vergiden düşecek. Isınma desteği de yemek desteği gibi aylıklardan ayrı olarak çalışanlara verilecek.


İşverenler tarafından sadece ısınma yardımı giderlerinin karşılanacağını altı çizilirken su faturası gibi ödemelerin yapılması durumunda enerji yardımı kapsamında yer almadığı için istisna kapsamında yer almayacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN