Herkes peynir zannetti ama duyan şaştı kaldı! Nohut öyle bir şeye dönüştü ki ünlü gurmeler bile anlamadı

Fransız mutfağından esinlenen sosyal medya fenomeni ortalığı birbirine kattı. Vegan beslenme kültürüne öyle bir şey ekledi ki kimse gerçek olduğuna inanamadı. Nohutun en faydalı ve en bilinmedik hali ünlü gurmeleri bile şaşırttı. İşte nohutun en farklı hali…

Vegan beslenme tarzını benimseyen kişilerin beslenme listesine farklı bir lezzet katacak nohut tarifi herkesi şaşkına çevirdi. Fransız mutfağının farklı bir tarifini güncelleyen ünlü sosyal medya fenomeni inanılmaz bir lezzet elde etti. Bildiğiniz peynirlerden tamamen farklı bu lezzet nohuttan elde ediliyor.

VEGAN BESLENME NEDİR?

Hayvansal ürünlerin tamamından kaçınarak bir beslenme tarzı benimseyen veganlar kırmızı ve beyaz et ile birlikte balık eti de tüketmiyor. Bunun yanı sıra süt ve süt ürünleri ile birlikte yumurta ve diğer hayvansal kaynaklı gıdalardan da kaçınan veganlar bitkisel ürünleri tercih ediyor.

nohut-peynir.jpg

Ancak vücudun ihtiyaç duyduğu gerekli vitamin ve mineralleri sağlamak için farklı alternatifler tercih eden veganlar bitkisel kaynaklardan gelen protein, demir, kalsiyum, Omega 3 ile birlikte B12 vitaminini farklı maddelerden sağlıyor. Gerekli vitaminlerin alınmasını sağlayacak uygun bir beslenme programına ihtiyaç duyan veganlar farklı tariflerden yararlanıyor.

nohut-peyniri.jpg

NOHUTTAN KREM PEYNİR

Bir sosyal medya kullanıcısının 2 bardak nohuttan elde ettiği sürülebilir peynir formu görenleri şaşkına çeviriyor. Burmese Tofu olarak bilinen bu tarif nohut ve sudan oluşuyor. Nohutlarınızı bir bardak su eşliğinde blenderdan geçirdikten sonra süzme torbasını alarak suyunu iyice sıkınız. Tavada hamurunuz kıvam alana kadar pişirdikten sonra yağlı kağıt üzerine borcama koyarak buzdolabında birkaç saat boyunca bekletiniz. Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN