Hindistan Cevizi Yağının Kullanım Alanlarını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız! İşte Daha Önce Bilmediğiniz Kullanım Alanları

Hindistan Cevizi Yağının Kullanım Alanlarını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız! İşte Daha Önce Bilmediğiniz Kullanım Alanları

Hindistan cevizi yağı; herkes bir süredir bunu konuşuyor. Sağlık uzmanları ve beslenme uzmanları hemfikirdir: herkes hindistan cevizi yağından bir kavanoza sahip olmalıdır. Hindistan cevizi birçok farklı şekilde kullanılabilir; sadece mutfakta ve evin geri kalanında değil, aynı zamanda vücudunuzda bile...

Sizde hindistan cevizi yağının kullanım alanlarını öğrenmek ister misiniz? Bu özel yağın inanılmaz kullanımlarının bir listesini hazırladık. Bu haberi okuduktan sonra dışarı çıkıp sizde kendi kavanozunuzu almak isteyeceksiniz. İşte detaylar.

SPORCU AYAĞI

Hindistan cevizi yağı, mantar enfeksiyonlarıyla mücadele için mükemmel kılan güçlü mantar önleyici özelliklere sahiptir. Daha da iyi bir sonuç için birkaç damla kekik veya çay ağacı yağı ekleyin.

AKNE

Hindistan cevizi yağı sivilceye neden olan bakterilerle savaşır, ancak bunu hafif bir şekilde yapar. Dikkatlice doğrudan sivilcelerin üzerine sürün.

haberici-004.jpg

ÇATLAKLAR

Yağı vücudunuza sürtmek hamilelik çatlaklarının oluşmasını engelleyebilir. Yağ cildi yumuşatır, esnek ve pürüzsüz hale getirir.

AÇLIK

Yemekten önce bir kaşık hindistancevizi yağı yerseniz iştahınızı kontrol edebilirsiniz. Bu, özellikle biraz kilo vermek istiyorsanız kullanışlıdır.

KIRIŞIKLIKLAR

Cildinizdeki çizgileri, kırışıklıkları nemlendirir ve yumuşatır, bu da onları daha az görünür hale getirir.

BOĞAZ AĞRISI

Bir yemek kaşığı sıvı yağı yutun. Boğazınızı yumuşatacak ve koruyacak ve mukoza zarlarınızı daha sağlıklı hale getirecektir. Ayrıca sizi enfeksiyonlardan korumaya yardımcı olur.

UÇUK

Hindistan cevizi yağı, uçuk virüsüyle savaşmaya yardımcı olacak antiviral özelliklere sahiptir. Sadece uçuğun üzerine biraz yağ sürün. İyileşme sürecini hızlandırmak için biraz kekik yağı ekleyebilirsiniz.
Sakızın çıkarılması: Yağ, saç, halı ve ait olmadığı herhangi bir yerden yapışkan maddelerin çıkarılmasına yardımcı olabilir.

KULAK AĞRISI

Sarımsak yağı ile karıştırılan hindistan cevizi yağı kulak ağrılarına karşı yardımcı olur.

YAŞLILIK LEKELERİ

Yağ her tür cilt için faydalıdır, ancak güçlü antioksidanları nedeniyle yaşlılık lekelerinin kaybolmasına izin verebilir.

ÇÜRÜKLER

İyileşme sürecini hızlandırmak için yağı çürük yerlere sürün.

DEODORANT

Harika kokan doğal bir deodorant oluşturmak için hindistancevizi yağı, mısır nişastası, kabartma tozu ve en sevdiğiniz uçucu yağları karıştırın.

haberici2-002.jpg

EGZAMA

Yağ , egzama, sedef hastalığı ve dermatitin kaşıntı, ağrı, pullanma ve kuruluğunu azaltmaya yardımcı olacaktır .

GÜÇLÜ KEMİKLER

Yağ, vücudunuzun kalsiyum ve magnezyumu emmesine yardımcı olur. Bu minerallerin her ikisi de güçlü kemikler ve dişler için önemlidir.

İşte bunlar, harika bir hindistancevizi yağınının birçok faydasından sadece birkaçı! Sizinde hindistan cevizi yağı bazlı başka ipuçlarınız var mı? Eğer varsa onları yorumlarda bizimle paylaşın!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN