Horlamayı kesmenin püf noktası meğer nemlendiriciymiş! Uykuda horlamamak için doğal ve etkili çözümler

Horlamayı kesmenin püf noktası meğer nemlendiriciymiş! Uykuda horlamamak için doğal ve etkili çözümler

Uykunun insan sağlığı üzerindeki önemini vurgulayan uzmanlar, horlamanın bu dinlendirici aktiviteyi olumsuz etkileyebilecek yaygın bir sorun olduğunu belirtiyor. Horlamayı önlemenin ve uyku kalitesini artırmanın bazı etkili yolları var. Peki, horlamamak için ne yapmak lazım? Horlama nasıl önlenir ve geçer? Doğal yollarla horlama nasıl geçer? İşte, horlamadan kurtulmak için doğal yöntemler...

Yorgun olduğunuz zamanlarda ya da uyku pozisyonumuzdan kaynaklı bazen horlayabilirsiniz. Fakat bunun daha ciddi nedenleri ortaya çıkabilecekken önlemenin yolları da bulunuyor.

Uyku esnasında dil, ağız, boğaz veya burun gibi havanın geçtiği yollar gevşer ve daralır, hava hareketinin bu şekilde engellenmesi solunum yapısında titreşme yaratır ve nefes eylemi bu sırada horlama olarak bilinen boğuk veya sert ses olarak ortaya çıkmasına neden olur.

Tele1'de yer alan habere göre, bu durumun oluşmasına yaygın olarak ağız ve sinüs anatomisi, soğuk algınlığı, alkol-sigara tüketimi, yaş, kilo ve gün içindeki yorgunluk neden olur.

HORLAMAYI ÖNLEMENİN DOĞAL YOLLARI

UYKU POZİSYONUNUZU DEĞİŞTİRİN

Sırt üstü uyumak, dilin boğazınıza doğru düşmesine ve horlamaya neden olabilir. Uyumadan önce yan veya karın üstü pozisyonları deneyerek horlamayı azaltabilirsiniz.

NEMLENDİRİCİ KULLANININ

Kuruyan hava, boğaz dokularının şişmesine ve horlamaya neden olabilir. Yatak odasına bir nemlendirici yerleştirerek hava nemini artırın ve horlamayı azaltın.

ALKOL VE SİGARADAN KAÇININ

Alkol alımı ve sigara içme, boğaz kaslarını gevşeterek horlamaya neden olabilir. Bu alışkanlıklardan kaçınarak horlama riskini azaltabilirsiniz.

AĞIRLIK KONTROLÜ YAPIN

Fazla kilolar, boğaz dokularının genişlemesine ve horlamaya neden olabilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek kilo kontrolü yapın ve horlamayı azaltın.

BURUN TIKANIKLIĞINI GİDERİN

Burun tıkanıklığı, ağızdan nefes almaya ve horlamaya neden olabilir. Burun spreyleri veya burun bandı gibi ürünlerle burun tıkanıklığını giderin ve horlamayı önleyin.

UYKU APNESİ TESTİ YAPTIRIN

Horlama bazen uyku apnesi gibi ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Eğer horlama şiddetli ve düzenli ise, uyku apnesi testi yaptırarak sağlık durumunuzu kontrol ettirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN