Hurmaya birkaç damla limon sıkarak yerseniz... Faydaları dudak uçuklatıyor!

Hurmaya birkaç damla limon sıkarak yerseniz... Faydaları dudak uçuklatıyor!

Özellikle Ramazan ayında sıkça tüketilen hurmanın hiç bilmediğiniz bir faydası ortaya çıktı. Yediğiniz hurmaların üzerine birkaç damla limon sıkarsanız bakın neler oluyor? Faydasını duyan resmen uçuk çıkartıyor. İşte hurmanın hiç bilmediğiniz faydası…

Vücudun gerekli vitamin ve minerallerini karşılayacak bir besin değerine sahip olan hurma vücuda zindelik sağlarken sağlıklı hayatında kaynağı oluyor. 10’dan fazla elemente sahip olan hurma bilim insanlarını da meraklandırdı. Kişinin yalnızca su ve hurma tüketerek yan senelerce yaşayabileceğini belirten bilim insanları yaptıkları çalışmalar ile birlikte ilginç detayları da gün yüzüne çıkarıyor. İşte hurmanın hiç bilmediğiniz faydası…

DÜNYANIN YAŞAM BESİNİ

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ilginç sonuçları da ortaya çıkarıyor. Hayatta kalmak için birçok farklı besin kaynağı tüketirken uzman H. W. Dowson, bir bardak süt ile birlikte tüketilen hurmanın insanın günlük besin ihtiyacını karşılayacak bir değer sağladığını açıkladı.

hurma-limon.jpg

Dünya genelinde oldukça yaygın bir şekilde tüketilen hurma resmen bir yaşam besini olarak görülmektedir. Protein, yağ, lif ve şeker dışında A, C, niasin, B1 ve B2 vitaminleri ve 15 farklı minerali bünyesinde barındırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarayan hurma kanser önleyici sağlayan selenyum içeriyor. Diş çürümesini engelleyen flor gibi mineralleri de içerisinde barındıran hurma hücre ve DNA'ların yenilenmesini sağlayarak kalp sağlığını koruyup vücudu temizliyor.

SADECE RAMAZAN'DA TÜKETMEYİN

Ramazan ayı demek hurma demektir. Uzmanlar hasta olmamak için içeriği oldukça zengin olan hurmanın günlük hayatta da tüketilmesini tavsiye ediyor. Kolay sinirlenebilir bir yapıya sahip olan hurma içerisinde bulundurduğu lifler ile birlikte kolon aracılığıyla yapılan taşımayı kolaylaştırmaktadır. Kötü kolesterol emilimini düşürürken kansere yakalanma riskini de en aza indiriyor.

limon-hurma.jpg

HURMAYI LİMONLA TÜKETİN

Hurmanın limon ile birlikte tüketilmesi durumunda vücuda sağladığı faydalar da saymakla bitmiyor. Lif yönünden zengin olan hurmaya birkaç damla limon sıktığınızda kabızlık problemi de ortadan kalkıyor.

Hurma içeriğinde bulunan potasyum, kalsiyum ve magnezyum kemikleri güçlendirirken limon ile karıştığında kemik erimesi sorununun da önüne geçiyor. Vitamin ve antioksidan yönünden zengin olan hurma ile limonun aynı zamanda enerji yükselttiği ve zindelik sağladığı da bilinmektedir.

Kalp dostu 1 karışım olan hurma ve limon ikilisi B6 vitamini yönünden oldukça zengindir. Bu karışım ile birlikte stresten korunurken yaşlanma hızını da düşürebilirsiniz. Uzun süre tokluk hissi sağlayan hurma kan şekerinin aniden yükselmesini önleyerek sindirimi düzenleyip toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Limon ise bu sürecin daha hızlı bir şekilde işlemesini sağlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN