İki resim arasında 7 fark var! Sadece IQ'su yüksek insanlar 30 saniyede farkların hepsini buluyor!

İki resim arasında 7 fark var! Sadece IQ'su yüksek insanlar 30 saniyede farkların hepsini buluyor!

En çok sevilen bulmacalar arasında yer alan fark bulmacası ile karşınızdayız. Yan yana yerleştirilen iki benzer resim aynı görünüyor. Fakat aralarında bazı farklılıklar var. 30 saniye içinde yedi farkı bulmaya çalışın. Bu eğlenceli meydan okuma sayesinde zeka seviyenizi ve gözlem becerilerinizi test edin.

Farkı bulma etkinliği, iki resim arasındaki farkı bulma öncülüne dayanmaktadır. Bir kullanıcının bu etkinlikte neredeyse aynı olan iki resim arasındaki farkları bulması gerekir. Bu aktivite bireysel olarak, gruplar halinde veya bir takım olarak denenebilir. Bu tür etkinliklerin, konsantrasyonu artırmak ve bireylerin gözlem becerilerini artırmak için en iyisi olduğu öne sürülmüştür.

Bir zaman sınırının eklenmesi, bu alıştırmanın çekiciliğini artırır. Zaman kısıtlaması, bir kişinin zekasını ve gözlem becerilerini değerlendirmek için yararlı bir kriterdir. Gözlem becerilerinizi test etmeye hazır mısınız? Başlayalım.

1-015.jpg

30 SANİYEDE 7 FARKI BULMAYA ÇALIŞIN

Aşağıda paylaşılan görselde müzik aletleri çalan bir porsuk, geyik ve kartalın yer aldığı bir orman manzarası görülüyor. Porsuk klarnet çalıyor, kartal arp çalıyor ve geyik çello çalıyor.

Yukarıda paylaşılan iki görsel benzer görünse de aralarında 30 saniyede fark etmeniz gereken 7 fark bulunuyor. İlk bakışta, iki görüntü arasındaki tüm farkları söylemek neredeyse imkansız. Resimlere dikkatlice bakmaya çalışın, her iki resmi karşılaştırın ve dikkatinizi çeken farklılıkları belirlemeye çalışın. Beyninizi meşgul etmenin ve kısa bir süre için görüntüye odaklanmanın iyi bir yolu.

RESİMDE KAÇ FARK BULDUN?

Şimdiye kadar kaç fark gördünüz? Acele et, zaman yakında tükenecek. Farklılıklardan bazıları kolayca görülebilirken, diğerlerinin fark edilmesi zor olacaktır. Süre doldu.

Tüm farklılıkları başarıyla tespit ettiniz mi? En az 4-5 fark gören kullanıcılar harika bir iş çıkardı. Tüm farklılıkları nerede olduğunu merak ediyor musunuz? Bunları aşağıda sağlayacağız. Okumaya devam et. İki resim arasındaki farklar aşağıdaki gibidir:

2-007.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN