İnatçı kireç lekeleri yok oluyor! Her evde bulunan malzemelerle kireç sökücü... Bu yöntemi tesisatçılar bile bilmiyor!

İnatçı kireç lekeleri yok oluyor! Her evde bulunan malzemelerle kireç sökücü... Bu yöntemi tesisatçılar bile bilmiyor!

Ev hanımlarının başına dert olan kireç lekeleri oldukça zor çıkan lekelerden birisidir. Genellikle banyo ve lavabolarda sık sık rastlanılan kireç lekeleri metallerin üzerinde istenmeyen görüntüye neden oluyor. Tortu halinde yer alan kireç lekelerinden kurtulmak için kimyasal kireç sökücü kullanmak istemeyenlere doğal kireç sökücü tarif bulunuyor. İşte kireçleri yok eden o yöntem...

OVALAMADAN KİREÇLERE VEDA EDİN

Ev kadınlarının en sevmediği lekelerden birisi olan kireç lekelerini çıkartmak oldukça zahmet ister. Kireç lekelerini temizlemek kireç sökücü kimyasallara başvurmanıza gerek yok. Oldukça basit adımlarla her evde bulunan malzemeler ile kireç lekelerinden kurtulabilirsiniz.

Genellikle banyo ve lavabolarda oluşan kireç lekelerini hiç ovalamadan çıkarmanın yolları bulunuyor. Tortu haline gelen kireçleri evinizde yaptığınız karışım sonrasında söküp atabilirsiniz. Peki bu karışım nasıl yapılır?

hardwaterbuildup.webp

KİREÇ TEMİZLEMENİN DOĞAL YOLU

Ev kadınlarının başına bela olan kireç lekelerini çıkarmak oldukça zahmetli bir işlemdir. Özellikle doğal temizlik ürünleriyle yapılan karışımlar dikkat çekiyor. Kimyasal olan temizlik malzemelerini kullanmak istemeyen ev kadınları bu yöntemlere başvuruyor. Doğal temizlik ürünleri denilince ilk akla gelen ürünler ise karbonat ve limon olarak biliniyor.

Bu ikilinin karışımı sonrasında ortaya çıkan temizlik karışımı karşısında hiçbir leke duramıyor. Karbonat ve limonu karıştırmanız halinde kireçli olan bölgelere uygulayarak kireçlerden arındırabilirsiniz. Kireçlerin temizlenmesine ve uyguladığınız yüzeyin parlamasında katkı sağlayabilirsiniz.

header-image.jpg

KİREÇ NASIL OLUŞUR?

Musluk ve lavabolarda kireç oluşumu, suyun içerisinde bulunan kalsiyum ve magnezyum minerallerinin birleşerek tortu haline gelmesiyle gerçekleşir. Sert su kaynakları, yani kalsiyum ve magnezyum açısından zengin olan su kaynakları, bu oluşumu daha fazla teşvik eder.

Su ısıtıldığında veya buharlaştığında, mineraller çökelerek lavabo ve musluk yüzeylerinde birikir. Bu birikintiler zamanla kireç tortusu haline gelir ve yüzeylerde beyaz, sert bir tabaka oluşturur. Kireç oluşumunu önlemek için su yumuşatıcı cihazlar veya kireç önleyici kimyasallar kullanılabilir, ayrıca düzenli temizlik ve bakım da önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN