İnsanların %90'nı resimdeki farklı sayıyı bulamıyor! Sadece üstün zekalılar 5 saniyede buluyor...

İnsanların %90'nı resimdeki farklı sayıyı bulamıyor! Sadece üstün zekalılar 5 saniyede buluyor...

Optik yanılsama göz testi: Sayı tablosunda açıkça gizlenen farklı bir sayı vardır. 5 saniyede fark edebilir misin? Şimdi dene!

Optik illüzyonlar, algımızı ve görsel becerilerimizi zorlayan, akıl almaz görüntülerdir. Bu yanılsamalar beynimizin bu karmaşık görsel bilgiyi nasıl işlediğine dair derin bilgiler sağlar.

Optik illüzyonlar aynı zamanda beynin görsel hafıza ve zekadan sorumlu alanlarının uyarılmasına da yardımcı olur. Bunlar, görsel sistemimizin etrafımızdaki şeyleri gözlemleme yeteneğini test etmeye yardımcı olan basit araçlardır.

1-001.jpg

RESİMDEKİ FARKLI SAYIYI BULABİLİR MİSİN?

Bu tür zorlukların düzenli olarak uygulanması, bilişsel yetenekleri geliştirme ve böylece yaşlı insanlarda bilişsel gerilemeyi önleme yeteneğine sahiptir.

Ayrıca bu zorluklar zihin üzerinde sakinleştirici bir etki yaparak stres ve kaygı düzeylerini büyük ölçüde azaltır. Gözlerinizi hızlı bir şekilde test etmeye hazır mısınız? Şimdi deneyin!

GİZLİ SAYIYI BULDUN MU?

Okuyucular yukarıda paylaşılan görselde 6666 rakamlarını içeren bir sayı tablosunu görebiliyor. Ancak harf tablosunda ustalıkla gizlenmiş farklı bir sayı var. Netizenler bu zorluğu çözmekte zorlanıyor.

Farklı sayıyı ilk bakışta fark etmek kolay değil. Bunu 5 saniyede yapabilecek misin? Zamanınız şimdi başlıyor!

Bu, gözlem becerilerinizi ölçen basit bir testtir ve mektubu ne kadar hızlı fark ederseniz, gözlem becerileriniz o kadar iyi olur. Resmi dikkatlice kontrol edin. Numarayı buldun mu?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Süre doldu. Bakmayı bırak. Aşağıda çözümü sunduk, ancak soruyu adil bir şekilde denemeden doğrudan cevaba geçmeyin. Tüm bu alıştırmanın amacını boşa çıkaracaktır. Farklı sayıyı fark edenler, çabaları nedeniyle büyük bir alkışı hak ediyor. Gerçekten üstün gözlem yeteneğiniz var. Cevabını bulamayanlar aşağıdaki çözüme göz atabilirler.

2-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN