İş arayanlara İŞKUR'dan yeni ilanlar! 18-45 yaş arası herkes başvurabilir: Sınavsız, mülakatsız istihdam maratonu başladı

İş arayanlara İŞKUR'dan yeni ilanlar! 18-45 yaş arası herkes başvurabilir: Sınavsız, mülakatsız istihdam maratonu başladı

İş arayanlara müjdeli haber gelirken İŞKUR tarafından yüksek maaşlı imkan sunuldu. 19-45 yaş aralığında olan kişilerin başvuruda bulunabileceği iş ilanı için özel sektör yoğun ilgi gördü. İŞKUR'un 2023 iş ilanına dair detaylar haberimizde.

İŞKUR'dan personel alımları Mart ayıyla beraber başlarken özel sektör üzerinden açık kadrolar belirlendi. Mart Nisan ayı arasında açık işlerin sayısı 105 bine yükselirken beden işçisi, temizlik personeli, makineci ve satış danışması kadroları açıldı. İŞKUR Mart ve Nisan ayı iş ilan detayları...

İŞKUR BAŞVURU SÜRECİ

İş arayanlar, İŞKUR internet sayfası üzerinden ya da en yakın şubelerden giderek başvuru yapılabilir. Başvuru yapılacak alan ve tarihler resmi sayfada yer alır.

İŞKUR BAŞVURU ŞARTLARI

-TC vatandaşı olmak

-En az ilkokul mezunu olmak

-18-45 yaş aralığında yer almak

-Esnek çalışma saatlerine uygun olup vardiyalı çalışabilmek

İŞKUR

İŞKUR ÜYELİĞİ NASIL YAPILIR?

İŞKUR üzerinden üye olunarak kurumu kayıt yatırabilirsiniz. 14 yaşını doldurmuş herkes kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından kuruma sorumluluk verilmez.

İŞKUR ENGELLİ KAYDI

Doğuştan ya da sonradan bir nedenden ötürü bedensel, zihinsel, ruhsal olarak çeşitli engelli kaydı alınır. Erişkiner için engelli sağlık kurulu raporu, terör ve kazaya bağlı durum bildirimi, çocuklar için özel gereksinim raporu ya da çocuklar için terör kazası belgelenen kişi olarak engelli olarak tanımlanır.

İnternet üzerinden engelli kaydı oluşturulurken sağlık kurulu raporu İŞKUR şubelerine giderek onaylatılması gerekir. Onay işleminin yaptırılmasıyla engelliler normal statüde işlem görürken raporları herhangi bir durumda çalışmadığı durumda engelli kaydı yaptırılamaz.

KAYITLARIN GEÇERLİLİK SÜRESİ VE İŞLEMDEN KALDIRILMASI

Kayıtların aktif olarak değerlendirilmesi üzerine son işlem tarihinden itibaren on iki ay süre verilir. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden kurum portalına giriş yapılarak iş arama menüsünden kaydın aktifleştirerek il müdürlüklerinden bizzat başvuru yapılır. Kurum personelince müracaat tarihlerinde aktif durumu gerçekleşir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN