İş görüşmesinde bu kelimeleri asla kullanmayın! Google'ın eski işe alım uzmanından önemli tüyolar

İş görüşmesinde bu kelimeleri asla kullanmayın! Google'ın eski işe alım uzmanından önemli tüyolar

İşveren için işe alacağı personelle yapacağı iş görüşmesi oldukça önemli. Adayların iş görüşmesinde yapacağı sohbetlerde seçeceği kelimeler de hayli önemli. Eski Google işe alım uzmanına göre, bazı ifadeleri iş görüşmesinde kullanmayın, bunlar büyük tehlike işaretleri. İşte, iş görüşmesinde kullanılmaması gereken sözcükler...

Bir iş görüşmesi sırasında işvereni etkilemek için bazı taktikler kullanabilirsiniz.

Örneğin, görüştüğünüz kişiye rol hakkında sizi neyin heyecanlandırdığını söyleyin. Bu, fırsatla gerçekten ilgilenen tutkulu bir kişi olduğunuzu gösterir. İşe alınmanız halinde kendinizi başarıya hazırlamaya başlamak için ilk günden onlar için hangi sorunu çözebileceğinizi sorun. Kendinizden emin ve yetenekli olduğunuzu göstermek için mülakatı yapan kişi konuşurken başınızı sallayın ve gülümseyin.

Elbette, mülakatı yapan kişiyi soğutabilecek ifadeler gibi kaçınmak isteyeceğiniz birkaç davranış vardır.

Dokuz8haber'de yer alan habere göre, Google'ın eski işe alım uzmanı ve maaş veri şirketi FairComp'un CEO'su Nolan Church, bazılarının 'büyük tehlike işaretleri' olduğunu söylüyor.

İŞ GÖRÜŞMESİNDE SÖYLENMEMESİ GEREKEN KELİMELER NELER?

Nolan Church'ün iş arayanlara söylemekten kaçınmalarını tavsiye ettiği ifadeler şöyle:

Öncelikle, mülakatı yapan kişi hangi konuda kendinizi geliştirebileceğinizi sorduğunda, öğrenecek bir şeyiniz olmadığını düşündüğünüz izlenimi veren ifadeler kullanmayın.

Nolan Church, bunların, "Çok çalışıyorum" veya "Mükemmeliyetçiyim" gibi ifadeler olabileceğini söyledi. Bunlar aslında birer iltifatken karakter kusurları olarak algılanabilir. Bunu yaptığınızda, "Saçmalıyorsunuz algısı oluşuyor. Gerçek değilsiniz" dedi.

Bir insan olarak kim olduğunuz konusunda dürüst olmadığınızı ya da gerçekten bir çalışan olarak daha iyi olamayacağınızı düşündüğünüzü düşünebilirler. "Sizi mükemmel olmanız için işe almıyorum" diyen Nolan Church, "Seni bizimle birlikte büyümen için işe alıyorum" gibi bu boş ifadeler yerine, yaptığınız bir hatayı, bundan ne öğrendiğinizi ve ileriye dönük olarak nasıl geliştiğinizi örnek olarak vermenizi öneriyor.

SORUMLULUK ALABİLECEĞİNİZİ VURGULAYIN

Birlikte çalıştığınız kişiler hakkında olumsuz bir şey söylemeyin. İster eski bir iş arkadaşınız, ister yöneticiniz ya da şirketiniz olsun, "Suçu sizden başkasına atan her şey kulağa kötü gelir" diyor Nolan Church. Sorumluluk almak, mükemmel olmadığınızı kabul edecek kadar alçakgönüllü olduğunuzu ve hatalarınızdan ders alıp daha iyi olmaya istekli olduğunuzu gösterir.

"BİLMİYORUM" DEMEYİN

Son olarak, sorulara, "Bilmiyorum" diye cevap vermekten kaçının. Bunu duyduğunda Nolan Church, "Tamam, yani konuşma bitti mi? Bu sorunları çözmeyecek misiniz?" diyor. Özellikle kariyerlerine yeni başlayan gençler söz konusu olduğunda, neleri başarabildiğinize dair somut örnekler verebileceğiniz çok fazla deneyiminiz ya da anekdotunuz olmayabilir.

Nolan Church, bu tür senaryolarda, " 'Bilmiyorum ama ben olsam şöyle çözerdim' demekte bir sakınca yok" diyor. İlerleme konusunda proaktif olacağınızı göstermek için varsayımsal olarak sorunu nasıl ele alacağınıza dair bazı örnekler verin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN