Isınmayan peteklere el değmeyecek! Hem evinizi, hem de içinizi ısıtacak yöntem: 2 dakika içinde doğal gaz faturasını düşürün!

Isınmayan peteklere el değmeyecek! Hem evinizi, hem de içinizi ısıtacak yöntem: 2 dakika içinde doğal gaz faturasını düşürün!

Soğuk günlerde ısınmayan petek derdine son verin. Bu yöntemi uygulayanlar peteğe el vuramıyor. Alev alev yakan yöntem sayesinde 2 dakika içinde doğal gaz faturasını düşürün. İşte o yöntem...

Doğal gaz fiyatlarına gelen zam ve soğuk havalarla beraber ısıtma maliyeti giderek artarken, uzmanlardan tavsiyeler geldi. Kombi radyatörlerini daha verimli çalıştıracak yöntem paylaşıldı. Hem faturanızı düşürecek, hem de evinizi ısıtacak. İşte o yöntem...

TÜKETİMİ ARTIRIYOR VE FATURALARI KABARTIYOR

Kış mevsiminde artan soğuklar karşısında petek derecesini ne kadar yükseltirseniz yükseltin eviniz ısınmıyorsa uzmanlardan hayat kurtaran tavsiye geldi. Bu yöntem sayesinde hem faturalarınız düşecek hem de eviniz ısınacak. Isıtma sistemi içerisindeki boş havanın enerji tüketimini artırdığı ve faturaları yükselttiği ortaya çıktı.

adobestock-577331101.jpeg

BİRKAÇ DAKİKALIK İŞLEM

Uzmanlara göre, merkezi ısıtma sistemlerinde biriken hava nedeniyle, radyatörler eşit olarak ısınmıyor. Eşit olarak ısınmayan radyatörler, bazı bölgelerin ısınmasını da engelleyerek kazanın ekstra çalışmasına sebep oluyor. Ev sahipleri ısınmayan evi için doğal gaz faturasını yüksekten ödemeye devam ediyor.

Uzmanlar küçük bir maliyetle bu sorunun çözülebileceğini anlattı. Radyatör anahtarı alarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Sadece birkaç dakikalık bir işlem olduğunu belirterek, faturaları da düşüreceğini söyledi.

kalorifer-petekleri-isinmiyor-neden-olabilir-1024x675.jpeg

RADYATÖRLERİN HAVASINI ALIN

Kış aylarında ısınma sistemlerinin verimli çalışabilmesi için radyatörlerin havasını almak önemli bir adımdır. Bu işlem, hem enerji tasarrufu sağlar hem de ısınma performansını artırır. Radyatörlerin havasını almak, teknik bilgi gerektirmeyen basit bir işlemdir. İşte adım adım nasıl yapmanız gerektiği:

1. Isıtma Sistemini Kapatın:

  • İlk olarak, güvenlik için ısınma sisteminizi kapatın ve radyatörlerin soğumasını bekleyin. Bu, yanık riski ve sızıntı oluşumunun önüne geçer.

2. Tahliye Vanasını Bulun:

  • Radyatörün üst kısmında yer alan tahliye vanasını bulun. Bu vana, havayı dışarı atmanızı sağlayacak önemli bileşendir.

3. Radyatör Anahtarını Kullanın:

  • Radyatör havasını almak için özel olarak tasarlanmış anahtarı vanaya yerleştirin ve yavaşça saat yönünün tersine çevirin. Bu sırada sıkışan havanın dışarı çıktığını belirten bir tıslama sesi duyabilirsiniz.

4. Vanayı Kapatın:

  • Hava tamamen çıktıktan sonra, suyun damlamaya başladığını göreceksiniz. Bu noktada, anahtarı saat yönünde çevirerek vanayı kapatın.

5. Kazan Basıncını Kontrol Edin:

  • İşlem tamamlandıktan sonra, kombinizin basıncını kontrol edin. Basıncın ideal seviyede olup olmadığını kazan kılavuzundan öğrenebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN