İstanbul'da ikamet edenler dikkat! Belediye muslukları açtı: Bu kişilerin hem kirası ödenecek hem de kredi verilecek! İşte şartlar ve detaylar

İstanbul'da ikamet edenler dikkat! Belediye muslukları açtı: Bu kişilerin hem kirası ödenecek hem de kredi verilecek! İşte şartlar ve detaylar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara verilen maddi destekler hız kesmeden devam ediyor. Peki kira desteklerinden kim faydalanacak? Tüm detaylar haberimizde.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara müjdeli haberi duyurdu. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşlara kira desteği verilecek! Peki şartlar neler? Kimler faydalanabilir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KİRA DESTEKLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ülkemizde 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında deprem hazırlıklarını hızlandırdı. Olası bir depreme karşı yapılması gerekenler için çalışmalarına devam eden İBB Deprem Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı riskli olan binaların yıkımı, tahliyesi ve yeniden inşa edilmesi için Mart ayında verilen kararlar onaylanarak kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan kira desteklerinin üç katının verilmesine karar verildi. İstanbul'da ilk etapta yıkılma ihtimali olan 318 binanın, sonradan ise riskli olan 2017 binanın tahliye edilip yeniden inşa edilebilmesi için kiracılara 1 sene boyunca aylık olarak 4 bin 500 TL, ikamet etmekte olan maliklere 18 ay boyu aylık olarak 4 bin 500 TL, binada ikamet etmeyen maliklere 18 ay boyunca aylık olarak 3 bin TL, belediye yetkisinde riskli ve rezerv yapıda yaşayan kiracılara 1 sene boyunca aylık olarak 4 bin 500 TL, hak sahiplerine ise 48 ayı geçmemesi şartıyla aylık olarak 4 bin 500 TL kira desteği verilecek. 

İBB Kentsel Dönüşüm Destekleri Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen karara göre iki sene içinde yüksek şekilde artmaya başlayan ev kiralarının 100 metrekare bir dairenin ortalama kirasının 10 bin TL olduğunu söyledi. Kira bedellerinin hem barınma sorununu artırdığı hem de kentsel dönüşüm sürecini yavaşlattığı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda riskli konutlarda yaşayan hak sahiplerinin çekeceği krediler için kredi desteği sağlanmasına da karar verdi. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapıların tekrar yapılması için bankalardan kullanılacak 1 milyon TL'ye kadar olan kredilerin faiz oranları belediye tarafından ödenecek. Bu destekten faydalanmak için yeniden inşa edilecek konutun riskli yapı olarak değerlendirilmesi, İstanbul Yenileniyor proje kapsamında konutun KİPTAŞ tarafından yenileniyor olması, hane içindeki toplam gelirin asgari ücretin iki katını geçmiyor olması, kredi vade süresinin en fazla 10 sene, iş yeri için de en fazla 7 sene olması gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkisindeki riskli alanlar kapsamında kendi kendine çökme riski olan 318 binada yaşayan ve kira yardımı alack vatandaşlar tahliye edildikten sonra yıkım işlemi tamamlanacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onay verdikten sonra kira destekleri başlayacak. Kredi çekip faiz desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların ise ilk olarak KİPTAŞ, daha sonra da https://istanbulyenileniyor.com/ internet sitesi üzerinden başvuru yapması gerekecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan İstanbul Yenileniyor projesi kapsamında ilk etapta rekor şekilde başvuru geldi. Platforma ilk etapta bağımsız 466 bin ve 1 milyon 700 binden daha fazla kişiyi kapsayacak şekilde 24 bin başvuru alındı. Kadıköy, Şişli, Beşiktaş ilçelerinde dört tane riskli bina tespit edilerek yıkıldı ve yeniden inşa edilmesi için çalışmalar başlatıldı. Bakırköy, Fatih, Kadıköy, Bahçelievler, Kartal ilçelerinde ise çoklu binalar için yenilenme çalışmaları başlatıldı. Uzlaşma sürecindeki başvurular ise 199'u buldu. 23 ilçe, 78 mahalle, 6 bin 128 bağımsız birim, 5 bin 815 konut, 313 ticari birim ve 23 bin 260 vatandaşın başvurusu değerlendiriliyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN