İstanbul'da yaşayan ihtiyaç sahipleri dikkat! Başvuranlara 500 TL yardım verilecek: Hem nakit, hem gıda yardımı bir arada!

İstanbul'da yaşayan ihtiyaç sahipleri dikkat! Başvuranlara 500 TL yardım verilecek: Hem nakit, hem gıda yardımı bir arada!

İBB depremzedelere de yardım eli uzatıyor. Askıda fatura uygulaması ilaç gibi gelecek. İşte detaylar!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan ayında İstanbul'da bulunan 400 bin aileye yardım etmeyi planladıklarını duyurdu. İmamoğlu'nun açıklamasına göre, 160 bin aileye 500 TL nakit yardım, 150 bin aileye gıda kolisi ve 53 bin şehit-gazi yakını ve engelli ailesine toplam 12,5 milyon TL'lik market kartı verilecektir. Ayrıca afet bölgesindeki ailelere yardım etmek isteyenler için "askıda fatura" uygulaması da mevcuttur.

askıda fatura ibb

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabında Ramazan ayı süresince ekonomik desteğe ihtiyacı olan ailelere, evi olmayanlara ve depremzedeler için yapılacak yardımları duyurdu. Belediye, İstanbul'da yaşayan destek ihtiyacı olan ailelerle birlikte, afet bölgelerinden İstanbul'a gelen ihtiyaç sahibi haneler için toplamda 150 bin gıda kolisi desteği sağlama kararı aldı. Gıda kolilerinde, un, yağ, pirinç, bulgur, nohut, mercimek, makarna, salça, çay, şeker, zeytin ve tuz gibi temel ihtiyaçları karşılayacak ürünlerin toplam değeri 318 TL olarak belirlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı süresince ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlar yapmaktadır. Bu kapsamda, İstanbul'daki ihtiyaç sahibi ve afet bölgelerinden gelen 160 bin kişiye 500 TL nakit yardımı sağlanmaktadır. Ayrıca, 53 bin farklı hanede yaşayan şehit-gazi yakını ve engellilere 12 milyon 550 TL değerinde market kartı desteği verilmektedir. İBB ayrıca, İstanbul'un meydanlarından 17 bin kişilik iftar yemeği ile 7 bin 600 kişilik sahur yemeği dağıtmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerini azaltmak için afetzedelerle hayırseverler arasında bir köprü görevi üstlenmesi takdirle karşılandı. Ekonomik desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara gıda ve hijyen kolileri sağlanacak olan kampanyada, şimdiye kadar yaklaşık 1 milyon 300 bin TL değerinde "Gıda Destek Paketi" ve 606 bin TL değerinde "Hijyen Destek Paketi" yardımı yapıldı. Depremzedelere destek olmak isteyen hayırsever vatandaşlar, https://askidafatura.ibb.gov.tr/ bağlantısını ziyaret ederek veya 153'ü arayarak göndermek istedikleri paketi ve marketi seçebilirler. Seçilen paketin içeriği görüntülenebilir ve arzu ettiği tutarda afetzede kişilere yardım edebilirler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN