İşten ayrılanlar darda kalmayacak! 10 ay boyunca 7.945 TL maaş gibi cebinizde, bunu yapanlar ödemesini alacak

İşten ayrılanlar darda kalmayacak! 10 ay boyunca 7.945 TL maaş gibi cebinizde, bunu yapanlar ödemesini alacak

İşsiz kalan vatandaşlara müjde verildi! 2023 yılında ödenecek işsizlik maaş tutarları artış gösterirken 10 ayda verilen tutarın 7.945 TL'ye kadar yükseldiği belirtildi. İşte işsizlik maaşı hakkında merak edilen tüm detaylar…

1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla pek çok farklı kaleme zam yapılırken işsizlik maaşları da zamlardan nasibini aldı. Asgari ücrete %54.66 oranında zam yapılırken İşsizlik maaşının da arttırıldığı duyuruldu. 10.008 TL olarak belirlenen yeni asgari ücret zammı kapsamında İşsizlik maaşı için ödenecek en düşük ve en yüksek tutarlarda güncellendi. Son 4 aylık ödenen prim ücretleri hesaplanarak işsizlik maaşı belirlenir. Bu kapsamda kişilerin işten ayrılma tarihine göre ödenen tutarlar tavan ve damga vergisi kapsamında değişiklik göstermektedir. 2023 yılında ödenecek tavan tutar ise 7945 TL olarak belirlendi. İşte işsizlik maaşı hakkında merak edilen tüm detaylar…


ÖDEMELERDEN KİMLER YARARLANACAK?


Son 3 yıl içerisinde en az 600 gün prim ödemesi bulunan kişilerin son 120 günlük çalışma süreleri boyunca işten çıkarılması durumunda işsizlik maaşı ödemesi yapılmaktadır. İşsizlik maaşı ödemeleri için 6 aylık ve 10 aylık süreler kapsamında ödeme yapılmaktadır.
Hizmet akdi feshedilenler için son 3 yıl baz alınarak 600 günlük çalışma süreleri için 180, 900 gün çalışma süreleri için 240, 1080 gün çalışma süreleri içinde 300 gün işsizlik maaşı ödemesi yapılır.

para-kazanmak-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN