Japonların uzun ömrünün sırrı ortaya çıktı! Bu 5 besini sıklıkla tüketiyorlar: Ömürlerini uzatan o gıdalar

Japonların uzun ömrünün sırrı ortaya çıktı! Bu 5 besini sıklıkla tüketiyorlar: Ömürlerini uzatan o gıdalar

Japonlar uzun ömürleriyle bilinirler. Peki uzun yaşamın sırrı ne? Meğerse Japonlar o gıdalarla besleniyorlar! İşte Japonların ömrünü uzatan o 5 gıda...

Japonya'nın uzun ömürlü nüfusuyla dikkat çeken bazı bölgelerinde, beslenme uzmanı Asako Miyashita'nın ortaya koyduğu özel diyet alışkanlıklarıyla, sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdükleri biliniyor. İşte Miyashita'nın paylaştığı uzun ömürlü Japonların tercih ettiği 5 besin maddesi...

JAPONLARIN SIKLIKLA TÜKETTİĞİ 5 BESİN

japon-tatli-patates.jpg

1. Japon Tatlı Patatesleri: Okinawa'dan gelen mor tatlı patatesler, Japon uzman Miyashita'ya göre antioksidanlar açısından zengin. Kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilen bu mor sebze, atıştırmalık veya tatlı olarak tüketiliyor. Ayrıca, besin değeri yüksek olan taze yapraklarıyla da dikkat çekiyor.

miso-corbasi.webp

2. Miso Çorbası: Geleneksel Japon miso çorbası, fermente edilmiş soya fasulyesi ve tahıllardan yapılan miso ezmesi ile hazırlanıyor. Fermente gıdalar içeren Japon diyetinin önemli bir parçası olan bu çorba, probiyotikler içererek bağırsak sağlığını dengelemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.

balik.webp

3. Balık: Günlük beslenmesine yağlı balıkları dahil eden Miyashita, özellikle somon ve ton balığı gibi balıkların omega-3 yağları sayesinde kan basıncını düşürebileceğini, trigliseritleri azaltabileceğini ve iltihapları hafifletebileceğini belirtiyor. Ayrıca, Japonların yemeklerden önce dile getirdikleri "itadakimasu" adetinin minnettarlık duygusunu besleyerek sağlığa olumlu etkileri olduğuna inanıyor.

daikon-turplari.webp

4. Daikon Turpları: Japon mutfağında kök sebzeleri sıkça kullananlar arasında daikon turpları, soğuk algınlığını önleme ve bağışıklık sistemini güçlendirme özellikleriyle biliniyor. C vitamini açısından zengin olan bu turp, diğer sağlıklı kök sebzelerle birlikte önerilen günlük vitamin alımına önemli katkıda bulunuyor.

yosun.webp​​​​​​​

5. Yosun: Deniz yosunu, önemli minerallerle dolu bir besin kaynağıdır. Japonlar günde 4-6 gram yosun tüketerek lif alımlarını artırırlar. Yapılan araştırmalar, yosunun anti-viral, anti-koagülan, anti-inflamatuar ve hatta anti-kanser özelliklere sahip olabileceğini göstermektedir. Bu özel yiyecek, Japon diyetinin vazgeçilmez bir parçasıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN