Johnny Depp - Amber Heard davasında karar

Johnny Depp - Amber Heard davasında karar

Ünlü aktör Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard arasındaki davada karar verildi. Oy birliğiyle alınan kararda, Jüri Heard'ün eski eşi Depp'e iftira attığına karar verdi.

Ünlü Hollywood yıldızı Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard arasındaki hakaret davasında jüri kararını verdi. Mahkeme kadın oyuncunun, aile içi şiddete maruz kaldığını ileri süren Depp’e hakaret ettiği sonucuna vararak 15 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Jüri üyeleri böylece Amber Heard tarafından 2018’de Washington Post’ta yayınlanan bir köşe yazısının başlığının ve iki bölümünün Depp hakkında hakaret içeren ifadeler içerip içermediği sorusuna olumlu yanıt vermiş oldu. Jüri ayrıca Johnny Depp’in de Amber Heard’e hakaret ettiğine karar vererek Depp’i de kadın oyuncuya 2 milyon dolar tazminat ödeme cezasına çarptırdı.

Bu karara neden olarak ise mahkeme heyeti Depp’in avukatı Adam Waldman’ın 2020’de İngiliz Daily Mail gazetesinde Amber Heard’ün cinsel istismar iddialarını “dublör” olarak nitelendirerek “hakaret içeren yorumlarda bulunmasına” bağladı.

Amber Heard kararın kendisini yerle bir ettiğini söyledi. Depp ise “Jüri bana hayatımı geri verdi” dedi.

JOHNNY DEPP: JÜRİ BANA HAYATIMI GERİ VERDİ

Kararı İngiltere'de öğrenen Depp, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Jüri bana hayatımı geri verdi. Gerçekten çok mutluyum" dedi. Deep, Latinceden alıntı yaparak, "Veritas numquam perit" (Gerçek asla yok olmaz) diye de ekledi.

AMBER HEARD: HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM

Amber Heard ise kararı, "Bugün hissettiğim hayal kırıklığı kelimelerin ötesinde. Eski kocamın orantısız gücüne ve etkisine karşı koymak için kanıt dağının hala yeterli olmamasına üzüldüm. Bu kararın diğer kadınlar için ne anlama geldiği konusunda da hayal kırıklığına uğradım" sözleriyle yorumladı.

DAVA 6 HAFTADIR SÜRÜYORDU

ABD'nin Virginia eyaletinde görülen davada jüri üyeleri ve duruşmaya gelenler altı haftadır çiftin mutsuz biten evliliği hakkında sevimsiz detaylar dinlemek zorunda kalmıştı. Depp, Heard'ün 2018'de Washington Post'a yazdığı makalede isim vermeden ev içi şiddet mağduru olduğunu söylemesi üzerine eski karısına iftira davası açmış ve 50 milyon dolar tazminat istemişti. Heard de ona karşı dava açarak 100 milyon dolar tazminat talep etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN